brojač poseta

среда, 05. јануар 2011.

Teorije zavere o mrtvim pticama u Arkanzasu

LITL ROK - Posle kiše mrtvih ptica koje su zasule gradić Bibi u Arkanzasu, u SAD, u obližnjem Ozarku obala reke bila je poplavljena mrtvim ribama. Dok vladini stručnjaci ispituju primerke mrtvih kosova u Bibiju i grgeča u Ozarku, blogeri iznose najraznovrsnija objašnjenja zašto se ovo desilo.

U mnoštvu teorija zavere jesu tajni eksperimenti američke vlade, ekološki terorizam čija su meta prirodna bogatstva Arkanzasa, početak smaka sveta 2012, pa do toga da vanzemaljci izvode još jedan intergalaktički naučni eksperiment.

Sve je počelo kada su stanovnici Bibija, grada udaljenog 60-ak kilometara severoistočno od Litl Roka, čekali Novu godinu. Oko pola dvanaest uveče ptice su počele da padaju sa neba, u početku jedna ili dve, a posle i po deset odjednom. Sat vremena kasnije čak četiri hiljade ptica palo je na zemlju i prekrilo površinu od kilometar i po u inače mirnom gradu.

U međuvremenu, na 200 kilometara odatle, na površini reke Arkanzas pojavile su se mrtve ribe. Po reci se belasalo na hiljade grgeča, da bi do kraja nedelje bilo više od 100.000 mrtvih riba.

Ornitolog Karin Rou smatra da je novogodišnji vatromet najverovatniji uzrok stradanja ptica, a prvi laboratorijski testovi pokazali su da je uzrok smrti ptica trauma.


Нема коментара: