brojač poseta

петак, 17. децембар 2010.

Dragin zaboravio prihod ministarstva od 50 miliona evra

Ministarstvo poljoprivrede nije iskazalo prihode od 4,7 milijardi dinara ostvarenih na osnovu otplate kredita poljoprivrednih gazdinstava, odobrenih u 2004. i 2005. godini, koji su uplaćeni na podračun Fonda za razvoj, utvrdili su državni revizori koji su proveravali završni račun budžeta Srbije za prošlu godinu.

Ukazano da je javni dug veći za 1,8 milijardi evra nego što je Ministarstvo finansija prikazalo. Reč je o novcu koji je država pozajmila od MMF-a.


U detaljnom izveštaju na skoro 1.500 strana državni revizori su utvrdili da je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku avanse za projektovanje i izgradnju gerontološkog centra u Valjevu manje prikazalo za 221,8 miliona dinara. Revizori navode da se nisu uverili u neophodnost hitnosti pomenutog postupka javne nabavke budući da su radovi počeli deset meseci nakon pokretanja postupka i sklapanja ugovora o javnoj nabavci.


Zoran Martinović, državni sekretar za opšte poslove Ministarstva za rad i socijalnu politiku, tvrdi za “Blic” da je sve čisto u vezi ovog posla u Valjevu i dodaje da se radi o donaciji japanske ambasade koja je bila ugrožena jer devet meseci ništa nije učinjeno od kada su pare legle na račun.


Predsednik Saveta DRI Radoslav Sretenović najavio da će, pored datih rokova od 45 dana za otklanjanje nepravilnosti, biti preduzete mere protiv svih odgovornih lica. Revizori su, inače, proveravali finansije sedam ministarstava, dve uprave i Narodne banke.

Нема коментара: