brojač poseta

недеља, 05. децембар 2010.

Deset bizarnih zakona

Kada pogledamo zakone u vlastitoj zemlji, često se bunimo oko besmislica i odredbi zbog kojih pola zemlje ne funkcioniše, a ostatak se hvata za glavu, vičući "koji idiot je ovo napisao!" Mislili ste da ne može gore?

1. U Bahrainu doktor ima puno pravo da obavi pregled ženskih genitalija, ali mu je zabranjeno da ih direktno gleda. Sme da vidi samo njihov odraz u ogledalu.

2. Muslimanima je zabranjeno da gledaju genitalije leša. Ovo se takođe odnosi na pogrebnike, koji polne organe preminulih moraju da prekriju ciglom ili komadom drveta. Nije razjašnjeno zašto je potreban ceo zakon kako bi se neko sprečio da gleda genitalije leša.


3. U Indoneziji, kazna za masturbaciju je - smrt.


4. U Guamu postoje muškarci kojima je opis posla da putuju zemljom i da devicama pružaju iskustvo prvog seksualnog odnosa, za šta su, naravno, i plaćeni. Razlog za ovako čudan zakon vrlo je logičan: u Guamu je devicama zakonom zabranjeno da se venčaju.


5. U Hong Kongu, prevarena žena ima zakonsko pravo da ubije muža preljubnika, ali samo golim rukama. Sme da ubije i njegovu ljubavnicu i to na koji god način želi.


6. Toples prodavačice ne predstavljaju problem u Liverpoolu, ali samo u prodavnicama sa tropskim ribicama.


7. U Kolumbiji, prvo seksualno iskustvo koje žena doživi sme da bude samo i jedino sa mužem, uz prisustvo majke kao svedoka.


8. U Santa Cruzu, Bolivija, zakonom je zabranjeno istovremeno imati seksualni odnos sa nekom ženom i njenom ćerkom.


9. U Libanonu, muškarcima je dozvoljeno da sa životinjama rade stvari o kojima ovde ni ne pišemo, ali samo ako je životinja ženka. Opštenje sa mužjakom bilo koje životinje kažnjava se smrću.


10. U Marylandu, SAD, automati sa kondomima su ilegalni. Ipak, zaštita se sme prodavati iz automata samo na "mestima gde se alkoholna pića prodaju za konzumiranje na toj lokaciji." Ukratko, WC-i su verovatno puni parova koji nemaju gde jer se ne žele odreći ni seksa ni piva.

Нема коментара: