brojač poseta

понедељак, 15. новембар 2010.

Novi detalji zločina: Kamere 'Madere' snimile masakr!

Na snimcima bezbednosnih kamera jasno se vidi kako je Ljiljana Biba Mitić izvukla pištolj iz torbe i hladnokrvno pucala u Ljubomira Dapčevića i Milicu. Policajcima nakon hapšenja rekla: „Ljubo je ubio našeg sina, zato sam ja ubila njega i njegovu ćerku!"

Uviđaj nakon zločina ispred restorana
Smišljeno i hladnokrvno... Uviđaj nakon zločina ispred restorana

Bezbednosne kamere poznatog beogradskog restorana „Madera" snimile su kako je Ljiljana Biba Mitić, posle svađe sa bivšim mužem Ljubomirom Dapčevićem (58), iz torbe izvadila pištolj i hladnokrvno s leđa pucala u njega i njegovu ćerku Milicu (22). Kako Press saznaje, Ljiljana je, nakon što je spasena iz Save kada je pokušala da se ubije, policajcima rekla: „Ljubo je ubio našeg sina, zato sam ja ubila njega i njegovu ćerku!"

Policija u Urgentnom centru

Portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović izjavio je juče da je stanje Ljiljane Mitić stabilno. Prema njegovim rečima, ona je posle reanimacije prebačena na Odeljenje intenzivne nege i pod stalnim je nadzorom lekara. Prema nezvaničnim saznanjima Pressa, Ljiljana je teško povredila unutrašnje organe nakon što je skočila sa mosta.

Osim nadzora lekara, Ljiljanu u bolnici čuvaju i policajci. Ona će biti saslušana u policiji tek kada se proceni da se potpuno oporavila i da je u stanju da priča o tragičnom događaju. Posle oporavka, protiv Ljiljane će biti podneta krivična prijava za teško ubistvo.

Policija je zabranila objavljivanje snimka bezbednosnih kamera ispred „Madere", jer se na njima, kako saznajemo, jasno vidi da je Ljiljana s leđa bez premišljanja likvidirala bivšeg muža i njegovu ćerku iz drugog braka!

Metak u potiljak

- Po izlasku iz restorana Ljuba i Milica su hodali paralelno, jedno pored drugog. Ljiljana je išla iza njih, na rastojanju od svega jednog koraka. Pre nego što su odmakli od glavnog ulaza u restoran, Ljiljana je iz torbe izvadila pištolj i hladnokrvno pucala u svoje žrtve - navodi izvor Pressa blizak istrazi.

Naš sagovornik dodaje da hronologija masakra ukazuje na to da je Ljiljana s umišljajem ponela pištolj u restoran!

- Jasno se vidi kako je Ljubi Dapčeviću sa rastojanja od svega pet centimetara pucala u potiljak! Čovek je pao kao pokošen, a Milica se u šoku okrenula i pogledala u oca. Ljiljana je tada uperila pištolj u devojku i pucala joj pravo u čelo sa rastojanja od oko pola metra. Kada je i druga žrtva pala, prišla je i stala tik pored njih. Ponovo je uperila pištolj u bivšeg supruga i „overila" jednim hicem, a potom i Milici ispalila još jedan metak u glavu. Posle zločina se uputila u Tašmajdanski park, kao da se ništa nije dogodilo - kaže naš izvor.

Masakr se dogodio u subotu, oko 17.30 sati, ispred ulaza u poznati beogradski restoran. Milica je odmah podlegla povredama, dok je Ljubomir preminuo pola sata posle pucnjave, nedugo po prijemu na odeljenje za reanimacije Urgentnog centra u Beogradu. Ljiljana se posle pucnjave odvezla do Brankovog mosta, odakle je skočila. Njeno telo policija je pronašla dva i po sata kasnije ispod Pančevačkog mosta, gde su je ribari izvukli iz vode.

LJiljana Mitić nakon što je izvučena iz Save
Osveta zbog sina... LJiljana Mitić nakon što je izvučena iz Save

Dapčević se pre pucnjave nalazio u „Maderi", gde je večerao sa ćerkom. Njegova bivša supruga je ušla, prišla stolu i započela svađu. Prema našim saznanjima, Ljiljana je neposredno posle zločina otrčala do crkve Svetog Marka, gde je pokušala da izvrši samoubistvo skokom sa skele koja je postavljena oko crkve, ali je pobegla kada je videla patrolu. Ušla je u automobil i odvezla se do Brankovog mosta, odakle je skočila u vodu. Očevici sa Brankovog mosta posvedočili su nam da je prekoračila ogradu i skočila bez dvoumljenja. Neposredno posle njenog skoka, ispod mosta je prešao tegljač, zbog čega se pretpostavljalo da ju je brod poklopio i povukao telo za sobom.

Reporteri Pressa juče su obišli i stan Miličine majke, ali ona nije bila u stanju da govori o tragediji. Preko rođaka, koji su se zatekli u stanu, poručila nam je „da ne želi bilo šta da kaže".

Komšije u zgradi u Pančićevoj ulici na Dorćolu rekli su nam da je Milica bila devojka za primer.

- Bila je poput barbike! Lepo vaspitana i učtiva. Upisala je Fakultet lepih umetnosti. Budućnost je bila pred njom. Ne mogu da verujem da je ubijena iz osvete! - rekla nam je komšinica porodice Dapčević.

Motiv ovog strašnog zločina još uvek nije utvrđen, ali sumnja se da je razlog za ovo ubistvo smrt Ljubomirovog i Ljiljaninog sina Andrije (29), koji je pre godinu dana pronađen mrtav u sobi jednog beogradskog hotela. Andrija je, kako saznajemo, bio narkoman, i pretpostavlja se da se predozirao.

Lokice

Ljiljana bivša 'Lokica'

Ljiljana Biba Mitić bila je najlepša u plesnoj grupi „Lokice" Stefanović, koja je kasnih sedamdesetih i početkom osamdesetih stekla veliku popularnost prateći nastupe Zdravka Čolića. Kako kažu njeni prijatelji, bila je prepoznatljiva po kestenjastoj kosi.

Oni tvrde da je „pola Beograda" bilo zaljubljeno u nju, ali se ona zagledala u Ljubu Dapčevića. Za njega se udala još u gimnaziji. Dobili su sina Andriju, ali su se posle nekoliko godina braka razveli.

Ljiljana je, kažu njeni prijatelji, za smrt sina jedinca krivila Ljubomira koji mu navodno nije pomogao da se izleči od narkomanije.

- Ljiljana je u nekoliko navrata pretila Ljubi da će mu se osvetiti zbog smrti sina. Na nesreću, ni on ni kao ni Milica ove pretnje nisu ozbiljno shvatili... - kaže za Press prijatelj porodice Dapčević.

Nekoliko puta pretila Milici

Inače, prema nezvaničnim saznanjima do kojih je Press došao, Ljiljana je već u nekoliko navrata pretila Milici da će je ubiti, ali ona nije smela ništa da kaže ocu iz straha od njegove reakcije.

Neposredno posle ubistva, pred „Maderu" je došla Miličina majka, koja se takođe zove Milica, ne verujući da je reč o njenoj ćerki. Kada su joj policajci potvrdili da je ipak reč o njenom detetu, žena je zakukala, uhvatila se za glavu i srušila na zemlju. Ubrzo su na lice mesta došle i Miličine drugarice, koje su sa suzama u očima pratile šta se dešava i pokušavale da uteše njenu majku.

1 коментар:

Politika је рекао...

Koristan video za sve blogerase:

http://www.youtube.com/watch?v=0u2TKwd7s5E

(Kako da podignete vas blog na veci nivo)