brojač poseta

понедељак, 29. новембар 2010.

Hilari Klinton naredila špijuniranje generalnog sekretara UN!

Hilari Klinton, američki državni sekretar, u julu 2009. godine naredila je američkim diplomatama da skupljaju detalje o komunikacionim sistemima koje koriste čelnici Ujedinjenih nacija, uključujući šifre koje koriste na privatnim i javnim mrežama za zvaničnu komunikaciju!

Šokantan zaključak da zvanični Vašington sprovodi specijalnu obaveštajnu kampanju prema liderima UN - uključujući generalnog sekretara Ban Ki Muna i prestavnike Saveta bezbednosti iz Kine, Rusije, Francuske i Velike Britanije - proizilazi iz poverljivih dokumenata američke diplomatije koje je juče objavio vebsajt Vikiliks.

Špijuniran: Ban Ki Mun

Kako navodi britanski Gardijan na svom sajtu, od dilpomata SAD se tražilo i da dostave detaljne biometrijske informacije (DNK uzorak, sken zenice oka i otiske prstiju!) ključnih zvaničnika UN, uključujući tu podsekretare, čelnike specijalizovanih agencija i njihove glavne savetnike, glavne pomoćnike generalnog sekretara, vođe mirovnih operacija i političkih misija, u šta spadaju i predvodnici mirovnih snaga UN. Takođe su zahtevani i obaveštajni podaci o Ban Ki Munovom stilu upravljanja i donošenja odluka, kao i o njegovom uticaju na Sekretarijat. I ne samo to! Vašington je tražio i brojeve kreditnih kartica, imejl adrese, telefonske, faks i pejdžer brojeve...

Bela kuća je osudila odluku vebsajta "VikiLiks" da objavi oko četvrt miliona poverljivih dokumenata koji se uglavnom odnose na diplomatsku prepisku Stejt departmenta sa američkim ambasadama i konzulatima.

Нема коментара: