brojač poseta

субота, 13. новембар 2010.

Dečak od 12 godina ubija za meksički narko-kartel

Ubica koji teroriše Meksiko za novčanu nadoknadu koju mu isplaćuje jedan od lokalnih narko-kartela ima samo 12 godina, ali je, kako se smatra, do sada na brutalan način pogubio više desetina ljudi, piše britanski "Dejli mejl".

Njegovo pravo ime nije poznato, nadimak mu je "Ponćis", što u prevodu znači "plašt", a pojedini izvori tvrde da za jedno ubistvo dobije oko tri hiljade dolara.


Maloletni ubica radi sa grupom žena koje se nazivaju "Ćaveles", od kojih su neke, kako se veruje, njegove sestre, a imaju zadatak da se otarase tela njegovih žrtava.


List navodi da je portparol meksičke vojske izjavio da vojska poseduje saznanja da je dečak zadužen za likvidiranje neprijatelja Hulija Hesusa Radilja, šefa Južnopacifičkog kartela (SPC) koji deluje u saveznoj državi Morelos, u centralnom delu zemlje.


"Ponćis" žrtve ubija tako što ih muči pre nego što im prereže vrat, a stravični video-snimci tehnike koju koristi od pre nekoliko dana kruže internetom.


Pripadnici kartela SPC imaju uglavnom od 12 do 23 godine, a terete se za veliki broj brutalnih ubistava.


"Dejli mejl" navodi da prema najnovijim podacima, pripadnici meksičkih narko-kartera dnevno ubiju više od 50 ljudi, a broj njihovih žrtava ove godine će, kako se procenjuje, premašiti 18.000.

Нема коментара: