brojač poseta

субота, 23. октобар 2010.

UDARAC NARKO MAFIJI! Najveća zaplena heroina!

Policija u kamionu slovenačkih tablica pronašla 383 paketa heroina vrednog 10 miliona evra, što je najveća zaplena droge u prestonici! Uhapšeni Zoran Petković iz Jabuke i Borislav Plavšić iz Sombora

1
Rekordna zaplena... Droga juče izložena novinarima u policiji
Beogradska kriminalistička policija zaplenila je 120 kilograma heroina, što je najveća zaplena droge na teritoriji glavnog grada! Heroin vredan 10 miliona evra nađen je u paletama sa limunom u kamionu koji je iz Turske preko Srbije išao u Češku. Uhapšeni su Zoran Petković (48) iz Jabuke i Borislav Plavšić (49) iz Sombora, koji se sumnjiče za organizaciju šverca droge.

Ivica Dačić, ministar policije, rekao je juče da je akciju hapšenja policija izvršila u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Nacionalnim biroom Interpola i češkom policijom.

Droga visokog kvaliteta

- U akciji su učestvovali i pripadnici Policijske uprave Novog Sada i odred Žandarmerije iz Novog Sada. Akcija je usledila posle višemesečne istrage, a uhapšeni su Zoran Petković iz Jabuke i Borislav Plavšić iz Sombora - rekao je Ivica Dačić na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali i direktor policije Milorad Veljović, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Stevan Bjelić i načelnik kriminalističkog odeljenja Darko Senić.

2
Čekao u Češkoj ... Plavšić čekao kamion sa drogom u Češkoj, uhapšen kada se vratio u Srbiju

Dačić je rekao da je droga pronađena 20. oktobra pretresom kamiona hladnjače slovenačkih registarskih oznaka, u kojem su bile drvene palete sa limunom.

- Kamion je iz Turske preko Srbije išao u Češku. Droga je pronađena u udubljenjima u paletama. Pronađena su 383 paketa u kojima je bilo oko 120 kilograma heroina visokog kvaliteta i stepena čistoće, čija je ukupna cena na ulici oko 10 miliona evra - izjavio je Dačić.

Uhapšeni poznati policiji

Ministar policije istakao je da je ovo najveća zaplena heroina na teritoriji Beograda i jedna od najvećih zaplena u Srbiji. On je čestitao svim policajcima koji su učestvovali u ovoj akciji protiv švercera droge.

3
Fakti
- 8. avgust 2010 - Carina i pogranična policija zaplenile na graničnom prelazu Gradina 20 kilograma heroina
- 17. avgust - Policija zaplenila 13,6 kilograma heroina na graničnom prelazu Srpska Crnja
- 20. avgust - Na autoputu Beograd - Zagreb uhapšena četvoročlana kriminalna grupa u trenutku primopredaje 10 kilograma heroina
- 1. oktobar - U stanu na Zvezdari u veš-mašini pronađena 3,25 kilograma heroina, a u sobi 10 kilograma „skanka" i više od 45 kilograma smese paracetamola i kofeina za „sečenje" heroina.
- 9. oktobar - Na punktu u Rudnici kod Raške u „pežou 306", kojim je upravljao Dejan Petrović iz Leposavića, pronađeno 4,9 kilograma čistog heroina.

- Heroin je bio namenjen tržištu zapadne Evrope. Srbija se nalazi na balkanskoj ruti droge kojom iz Azije narkotici stižu u Evropu i, prema podacima američkih službi, tri četvrtine heroina prolaze putem preko Balkana, samim tim i preko Srbije - rekao je Dačić, i dodao da su uhapšeni poznati policiji po vršenju krivičnih dela, ali je i dodao da je akcija razbijanja ovog švercerskog lanca još uvek u toku i da će više detalja biti poznato posle završetka istrage.

Kako saznajemo, dvojica srpskih dilera uhapšena su u razdvojenim akcijama.

4
- Kamion sa drogom je praćen od ulaska iz Bugarske u Srbiju kako bi se otkrila cela narko-mreža. Heroin je otkriven na carinskom terminalu u Pančevu. Petković je u vreme kada je droga pronađena bio u Češkoj, gde je čekao dolazak kamiona. Posle pronalaska heroina uhapšen je Plavšić, a dan kasnije i Petković. On se u međuvremenu vratio u Srbiju jer se kamion sa drogom nije pojavio na dogovorenom mestu u Češkoj. Obojica uhapšenih dilera imaju registrovane firme u Srbiji koje su bile paravan za krijumčarenje droge - kaže za Press sagovornik iz istrage.
5
Zadovoljni... Direktor Veljović, ministar Dačić i šef beogradske policije Bjelić

Нема коментара: