brojač poseta

среда, 06. октобар 2010.

Policajac hteo da radnike veže za stub

Beograd - Protiv policajca N. T. (38) podneta je prekršajna prijava nakon što je razvalio kapiju Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis” u Kragujevcu koje mu je odnelo nepropisno parkirano vozilo. On je dežurnim radnicima zapretio da će ih vezati za metalni stub, saznaje „Blic”.

Ulaz u JKP „Parking servis“ u Kragujevcu

Inspektor N. T., koji je zaposlen u Sektoru unutrašnje kontrole, potom je pred patrolom policije koja je pozvana da interveniše, iz službenog automobila izvadio opasač sa pištoljem, stavio ga na sebe i odbio da krene u stanicu policije, na saslušanje.


Probleme sa inspektorom, koji je iz Beograda poslat u Kragujevcu na zadatak, policiji je 3. septembra u 19.30 sati prijavio dežurni radnik „Parking servisa”. On je rekao da inspektor MUP-a „insistira da preuzme vozilo bez plaćanja kazne”.

Na depo „Parking servisa” odmah je upućena patrola u kojoj su bila dvojica policajaca. Ni oni, međutim, nisu uspeli da smire inspektora unutrašnje kontrole, zbog čega je na njihov poziv intervenisao dežurni starešina i patrola sa još dvojicom policajaca.


- Inspektor N. T. je sve vreme ponavljao da je on ovlašćeno službeno lice, da je vozilo MUP-ovo i da radnici Komunalnog preduzeća moraju da ga puste da sa automobilom izađe sa placa. Radnici JKP tada su pozvali direktora, koji im je strogo zabranio da se automobil izveze bez izmirenja kazne. Posle tog poziva, inspektor N. T. je razvalio kapiju parkinga, zaglavio vrata kamenom a dvojici radnika zapretio da će ih vezati za metalni stub ukoliko mu ne dozvole da izveze automobil. Potom je otišao do službenog vozila i iz automobila izvadio opasač sa službenim pištoljem, koji je stavio na sebe - kaže izvor „Blica” iz MUP-a Srbije.
On navodi i da je inspektor N. T. sa opasačem i pištoljem na sebi zatim nastavio da preti.


- Vikao je da u vozilu ima oružja, municije, službenih spisa... Policajac iz patrole tada ga je upozorio da čini prekršaj, i naredio mu da pođe do stanice policije, što je inspektor N. T. odbio - navodi naš izvor.


On kaže i da je, uprkos ponovljenoj naredbi policajca, inspektor nastavio sa bahatim ponašanjem.


- Odbio je da krene u stanicu policije. Vikao je: „Poći su samo ako mi stavite lisice”, što je zatim i urađeno, a on je maricom odveden u policiju. Tu je saslušavan četrdeset pet minuta, sve vreme sa lisicama na rukama jer je pretio da će ukoliko ih skinu, odmah izaći iz zgrade - kaže naš izvor.


On navodi i da je o incidentu odmah obavešteno tužilaštvo, po čijoj je odluci protiv inspektora unutrašnje kontrole podneta prekršajna prijava.


Нема коментара: