brojač poseta

среда, 06. октобар 2010.

Osumnjičeni za silovanje uhapšen u punom autobusu

Beograd - Bojan Zarubica (22), sin Milivoja Zarubice(45) koji je osuđen zbog trgovine ljudima, uhapšen je juče u autobusu gradskog prevoza na Zelenom vencu, a osumnjičen je za tri silovanja, pokušaj ubistva i seriju razbojništava.
Bojan Zarubica krio se u iznamljenom stanu u Žarkovu

Deset dana pre Bojana Zarubice, uhapšen je njegov brat Marko koji se tereti za pokušaj ubistva i seriju pljački. Policija je juče i u ponedeljak privela još nekoliko osoba osumnjičenih da su u njihovoj bandi koja se povezuje sa razbojništvima u trafikama, prodavnicama, menjačnicama. Tanja B. (25) i njen brat Aleksandar B. (21) uhapšeni su prekjuče zbog sumnje da su Bojanu Zarubici iznajmili stan u Žarkovu u kome je nađen jedan „škorpion“.


Bojan Zarubica je uhapšen u akciji operativaca Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata i pripadnika Interventne jedinice beogradske policije. Nakon saznanja gde se nalazi osumnjičeni, policija je juče oko 13 sati na Zelenom vencu zaustavila autobus gradskog prevoza koji se vraćao iz Zemuna i naočigled putnika uhapsila Zarubicu. Osumnjičeni se se nije opirao kada su mu stavljene lisice na ruke.
- Za sada je osumnjičen za tri silovanja u Beogradu od 2008, ali se proverava da li povezan i sa još nekim seksualnim deliktima. Osumnjičen je i da je sa bratom Markom tokom ovogodišnjeg Prvomajskoj uranka u Bariču, pokušao da ubije M. V., penzionisanog policajca. U čoveka su pucali iz puške i to iz čiste obesti. Obojica se terete i za razbojništva u menjačnicama, trafikama – kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi.
Mesto hapšenja: Policija je juče oko 13 sati na Zelenom vencu zaustavila autobus koji se vraćao iz Zemuna


Bojan Zarubica se sumnjiči da je 13. avgusta 2008. silovao B. B. koja je tada imala 49 godina. Naime, kada se vraćala iz grada, u blizini pružnog prelaza kod Sajma, prišao joj je s leđa i silovao. Policija ga sumnjiči i da je 20. juna prošle godine, takođe u blizini pružnog prelaza kod novobeogradskih splavova prišao J. M. (28) i silovao je. Sumnjiče se i da je M. K. (20) iz Resnika silovao 23. septembra ove godine.


- Devojka se vraćala iz grada, a on je sačekao na ulazu u zgradu. Odvukao ju je do žbuna iza zgrade i silovao – napominje sagovornik „Blica“i dodaje da se osumnjičeni se dovodi u vezu i sa silovanjem devojke prošlog decembra.


Milivoje Zarubica, otac uhapšenog Bojana, trenutno je u KPZ NIŠ na odsluženju kazne. Uhapšen je u martu ove godine u Blacu i upućen je izdržavanje četvorogodišnje kazne zatvora zbog posredovanja u prostituciji. U novembru 2008. sud u Bolonji osudio je Zarubicu na 17 godina zatvora i novčanu kaznu od 150.000 evra zbog trgovine ljudima. U javnosti je ostao upamćen po pokušaju da, popevši se na krov, spreči rušenje svog nelegalno podignutog motela „Sveti Nikola”.


O sinovima Milivoja Zarubice pisalo se u avgustu 2008. kada je uhapšena grupa advokata, lekara i policajaca koja je uzimala novac da bi osumnjičene ili optužene oslobodila krivične odgovornosti. Mediji su tada objavili da je Milivoje Zarubica dao 3.000 evra advokatima Nebojši Pavloviću i Slavoljubu Mitroviću kako bi izdejstvovali da protiv njegovih sinova, osumnjičenih za razbojništva, ne budu podnete krivične prijave, odnosno ne budu privedeni istražnom sudiji.

Brza akcija
Očevici hapšenja Bojana Zarubicu kažu da je policijska akcija trajala manje od minuta.
- Video sam policajce u civilu kako iz autobusa izvode mladića vezanog lisicama. Odjednom su se stvorila dva džipa Intervetne jedinice iz kojih su izleteli naoružani policajci. Već posle dvadesetak sekundi mladić je bio u policijskom džipu koji je krenuo prema tunelu, dok se drugi uputio prema Brankovom mostu – priča jedan očevidac. P. Z. V.

Нема коментара: