brojač poseta

субота, 09. октобар 2010.

Organizatori da otkažu paradu srama

Predsednik JS i jedan od lidera vladajuće koalicije Dragan Marković Palma zatražio je juče ponovo da se gej parada otkaže.

1
Ministre koji su najavili da će se na njoj pojaviti pita zašto se na isti način nisu solidarisali sa policajcima i radnicima koji su ovih dana štrajkovali u Beogradu i Boru?!

- Postavljam sebi pitanje da li je rezultat Petog oktobra ovaj sutrašnji 10. oktobar?! To što se radi nije normalno! Da je Bog hteo da dva muškarca vode ljubav, on ne bi stvorio Adama i Evu, već Adama i Stevu - kaže Palma.

Vladajuća koalicija čiji ste vi jedan od lidera otvoreno podržava gej paradu. Sutra će tamo šetati i neki ministri...

- Čuo sam da neki ministri govore da će da idu da podrže gej paradu! Pa, što ti ministri nisu otišli na protest policajaca ili zašto nisu otišli da podrže radnike koji su protestovali u Boru?! Ti ljudi štrajkuju jer su im plate male, nemaju posla, jer su gladni, a ne zato što su seksualno izopačeni... Kažu da će 5.000 policajaca da obezbeđuje taj skup... Izračunao sam da to košta toliko da bi studenti, koji studiraju u Srbiji, mogli tri meseca da plate školarinu od toga! Molim vas lepo, zašto te pare da ne damo studentima i zašto se primenjuju dvostruki aršini?!

Na kakve aršine mislite?

- Evo, kada su sportska takmičenja u pitanju, odgovornost na stadionima ima organizator, odnosno domaćin. E pa, ako zakon kaže da je organizator nadležan za bezbednost, zašto u slučaju te parade srama nema odgovornosti za organizatora, već odgovornost za bezbednost treba da snose MUP Srbije i država?! Dakle, da se razumemo, Jedinstvena Srbija ne poziva na nasilje, ali je oštro protiv održavanja gej parade.

Ministar policije i vaš koalicioni partner Ivica Dačić je rekao da će se pojaviti na gej paradi, ako ne bude imao drugih obaveza.

- Ministar policije je morao da garantuje bezbednost ljudima koji će se toga dana pojaviti u Beogradu i to je njegova službena dužnost. A ja sam sto posto siguran da on o tome misli skoro isto što i ja. Inače, znate li vi da je do 1978. godine homoseksualnost bila bolest?!

Da, ali više nije!

- Zato što su je veliki lobiji skinuli sa te liste, i to bez obrazloženja. Ali ja vam kažem da je to jedna vrsta bolesti i to nije normalno za 99,9 odsto građana Srbije!

Dobro, ali koja je vaša poruka, koja je vaša ideja?

- Pozivam gejeve da otkažu tu paradu srama i molimo ih da nas ne provociraju raznoraznim konferencijama za štampu, molim ih da više ne reklamiraju svoju seksualnu naklonost. Neka idu u četiri zida pa neka reklamiraju šta hoće!

Нема коментара: