brojač poseta

четвртак, 21. октобар 2010.

Lekar reketirao koleginicu!

Doktor Marko Vuković (34), Bojan Prica (30) i Dejan Aleksić (19) uhapšeni jer su od poznate lekarke iz Novog Sada pokušali da iznude 20.000 evra i da su planirali otmicu njenog 19-godišnjeg sina

1
Organizator... Dr Marko Vuković

Marko Vuković (34), lekar iz Veternika, Bojan Prica (30) i Dejan Aleksić (19) uhapšeni su jer su od poznate doktorke iz Novog Sada pokušali da iznude 20.000 evra i da su planirali otmicu njenog sina!

Sagovornik Pressa iz istrage kaže da se Marko Vuković tereti da je organizovao reketiranje koleginice, koja je među najboljim stručnjacima u svojoj oblasti ne samo u Srbiji, već i u svetu!

Pretili SMS-ovima

- Oni su tokom prethodnih mesec dana pokušavali da od ove lekarke iznude 20.000 evra uz pretnje i iznošenje detalja iz njenog privatnog života. U slučaju da doktorka nije prihvatila da isplati traženu sumu, pripremali su i rezervni plan, da otmu njenog sina - kaže izvor Pressa iz novosadske policije.

Doktorka je 9. oktobra dobila SMS u kojem su članovi ove grupe tražili pare i naveli da se ispod otirača ispred vrata njenog stana nalaze dodatna uputstva. U koverti je bilo pismo u kojem se navode pojedinosti iz njenog života, ali i detalji o njenom sinu, koji je tek završio srednju školu. Sutradan je na njen telefon stigao i novi preteći SMS sa instrukcijama gde i kako da ostavi novac, a lekarka se tada obratila policiji.

- Njihov identitet brzo je otkriven, a ispletena mreža za koju su verovali da ne može biti „provaljena" bila je veoma providna. Marko Vuković je takođe lekar, bio je profesor njenom sinu u Srednjoj medicinskoj školi „7. april" u Novom Sadu, a on je prvi stupio u kontakt sa Dejanom Aleksićem, koji je sa sinom lekarke išao u razred. On je predlagao otmicu, ali je kasnije pristao da to bude plan B. Nagovorio je Dejana da ponovo kontaktira svog školskog druga i oni su se povezali preko Fejsbuka. Tak su saznali još neke detalje iz njegovog života. Dejan je takođe radio kao volonter u Kliničkom centru Vojvodine, pa je znao dosta pojedinosti o poznatoj doktorki - kaže ovaj izvor.

Planirali otmice

Marko je potom angažovao komšiju koji živi iznad njega, Bojana Pricu, koji je slao preteće poruke. Ubrzo su uhapšeni, a telefon i SIM kartica pronađeni su u njegovoj kanti za smeće.

2
- Oni su planirali otmice još nekih imućnih ljudi u Novom Sadu, ali pali su na prvom pokušaju. Takođe, nameravali su da otmu jedan stariji bračni par iz inostranstva, koji sada živi u Bosni i Hercegovini - kaže izvor Pressa.

Kako saznajemo, Dejan Aleksić je izvršio i veći broj razbojništava. Policija je uhapšenima odredila zadržavanje, a u zakonskom roku biće privedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Нема коментара: