brojač poseta

среда, 06. октобар 2010.

Kilo droge za pojasom!

Azrudin Đerelek (50) iz Novog Pazara uhapšen u autobusu na putu Mrčajevci - Kragujevac sa drogom zapakovanom u četiri paketa

1
Azrudin Đerelek (50) iz Novog Pazara uhapšen je sa kilogramom heroina koji je sakrio za pojas! Đerelek je uhvaćen u autobusu na putu kod Kragujevca, a droga je bila zapakovana u četiri paketa oblepljena braon selotejp trakom.

Kako Press saznaje, kragujevačka kriminalistička policija zaustavila je juče autobus „Kimel turs" novopazarske registracije, na magistralnom putu između Mrčajevaca i Kragujevca.

Nose drogu autobusima

- Autobus koji je saobraćao na liniji Novi Pazar - Beograd zaustavili smo u utorak oko tri sata ujutru. Kod Azrudina Đereleka iz Novog Pazara pronađen je kilogram heroina. On je drogu sakrio za pojas pantalona, a bila je zapakovana u četiri paketa oblepljena braon selotejp trakom. Pretpostavlja se da je droga trebalo da bude isporučena u Beogradu - kaže izvor Pressa, i dodaje:

- Ovo je uobičajena tura droge koja se iz Novog Pazara šalje u Beograd. Policija je duže vreme pratila ovog narko-kurira.

Inače, kragujevačka policija godinama zaustavlja autobuse koji dolaze sa Kosova u kojima su nekoliko puta zaplenjene velike količine, uglavnom heroina.

- U julu 2006. godine pronađeno je više od kilogram heroina u autobusu iz Kosovske Mitrovice. Droga je bila upakovana u tri papirne kese sa etiketom šećera u zadnjem delu vozila, između sedišta i stranice. Zbog trgovine drogom, u istoj akciji su uhapšeni i Marko S. (26) iz Aranđelovca i Kojo R. (40) iz Pančeva. Njih je kragujevačka policija zatekla u Beogradu, u trenutku dok je Marko S. prodavao Koju R. 7,4 grama kokaina za 300 evra. U stanu Marka S. u Aranđelovcu pronađen je paketić sa 1,1 gram kokaina. Istražni sudija je Marku S. tada odredio pritvor - saopštila je kragujevačka policija.

2
Droga stiže iz Pazara

Droga se sve češće prenosi iz Novog Pazara u Beograd. Grupa Kristijana Golubovića optužena je da je ovim putem dilovala drogu. Golubović se optužnicom tereti da je organizovao ovu grupu, koja je, po njegovom nalogu, trgovala narkoticima na liniji Novi Pazar - Beograd, u periodu od početka avgusta 2009. do 16. januara ove godine. Na optuženičkoj klupi se, pored Golubovića, nalazi šest pripadnika njegove grupe - njegova majka Milanka, zatim Safet Ibrović, Mirsad Fujaljkić, Uroš Vuković, Ferat Skenderovski i Marko Poljak. Suđenje ovoj grupi odloženo je juče pred Višim sudom u Beogradu za 19. oktobar, zbog izostanka pozvanih svedoka.

Нема коментара: