brojač poseta

уторак, 28. септембар 2010.

Vrućina u Kaliforniji, u Los Anđelesu 45 stepeni Video

Američku državu Kaliforniju pogodio je talas vrućine s temperaturom i do rekordnih 45 stepeni celzijusovih u Los Anđelesu.

Velike vrućine s temperaturom višom od 38 stepeni pogodile su i druge gradove, od Anahajma, gde se nalazi Diznilend, do obično klimatski umerenije centralne obale Kalifornije.

  • Galeriju fotografija možete pogledati ovde.

Oni koji su mogli utočište su našli na plažama, dok su školske vlasti Los Anđelesa otkazale sve aktivnosti napolju, uključujući sportska takmičenja i treninge.

Zbog velike vrućine došlo je do nestanka struje u pojedinim delovima kalifornijskih gradova. Više od 30.000 potrošača je ostalo bez struje sinoć u delovima Santa Monike, Zapadnog Holivuda i drugim mestima.

"Jučerašnjom rekordno visokom temperaturom u podne prebačen je prethodni rekord iz juna 1990. godine kada su zabeležena 44 stepena", rekao je meteorolog Stjuart Seto. Temperature se u centru Los Anđelesa beleže od 1877. godine.

Iako je juče postignut rekord u centru Los Anđelesa, takva temperatura nije neuobičajena za doline i pustinje južne Kalifornije.

Najviša temperatura u okrugu Los Anđelesa zabeležena je u dolini San Fernando 2006. godine - 48 stepeni Celzijusovih.


Нема коментара: