brojač poseta

понедељак, 27. септембар 2010.

U sudaru „juga" i motocikla stradala oba vozača

U saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć oko 22 sata dogodila na regionalnom putu Leskovac - Vlasotince poginuli su vozač motora Goran T. (24) iz Vlasotinca i vozač „juga" Danijel Đ. (24) iz Leskovca

s
U sudaru „juga" i motocikla stradala oba vozača

Motociklista je stradao na mestu, dok je vozač putničkog automobila preminuo tokom noći na odeljenju urgentne medicine leskovačke opšte bolnice.

Do nesreće je došlo na raskrsnici za skretanje ka selu Batulovce, kada je u levu bočnu stranu „juga" leskovačkih tablica velikom brzinom udario motor „suzuki". Od siline udarca vozač motocikla je najpre udario u krov „juga", a zatim odleteo više desetina metara.

- Čuo sam veoma jak udarac, kao da je negde eksplodirala bomba - priča jedan od meštana koji živi nedaleko od ove raskrsnice. - Istrčao sam iz dvorišta i na raskrsnici je bio pravi užas. Telo vozača motora bilo je obezglavljeno, bio sam u šoku od užasa, jer se krv razlivala na sve!

Iako su ekipe hitne pomoći iz Vlasotinca i Leskovca stigle veoma brzo i transportovale povređenog vozača"juga", on je posle nekoliko sati reanimacije preminuo na odeljenju urgentne medicine. Prema izjavama lekara, imao je višestruke prelome lobanje i ekstremiteta.

Prema prvim rezultatima istražnih organa, uzrok saobraćajne nezgode je neprilagođena brzina kojom se motociklista kretao, ali i nepropisno skretanje vozača „juga". Prema saznanju Pressa, vozač motora kretao se brzinom od 110 kilometara na sat.

Skoro istovremeno, u centru Leskovca, teško je povređen i motociklista M. S. (19). Nesreća se dogodila na raskrsnici kod kineskog tržnog centra, kada se u putničko vozilo „hjundai", kojim je upravljao J. J. (49), „zakucao" vozač motocikla. Sa teškim povredama je prebačen na odeljenje neurohirurgije u Nišu, a uzrok ove nesreće je, prema saopštenju policije, nepropisno ponašanje vozača putničkog vozila.

Нема коментара: