brojač poseta

среда, 15. септембар 2010.

Svi žele internet

O internetu na mobilnim telefonima do sada su mogli da razmišljaju samo vlasnici najnovijih modela. Nepravedno, reklo bi se, s obzirom na to da se o pristupu internetu sve više govori kao o osnovnom ljudskom pravu.

Ali otkako je kompanija Telenor predstavila novu uslugu Telenor klik, internet je dostupan i vlasnicima jednostavnijih modela. Dovoljno je da imate telefon koji podržava internet, a on se u prodavnicama može naći već za 2.000 dinara.
Sada možete da posetite na svom telefonu i sajt Blic.rs. i saznate da je onlajn istraživanje o tome šta građani najviše žele da imaju na svom telefonu, u kojem je učestvovalo 6.320 naših čitalaca, dalo sledeće rezultate:


- Pristup omiljenim veb-stranama (kao na računaru) 26,2%, 1.660 glasova;
- Pristup društvenim mrežama poput Fejsbuka, Tvitera, Linkedina 7,1%, 450 glasova;
- Slanje mejlova poput Jahu mejla, G-mejla, Hotmejla 14,2%, 901 glas;
- Četovanje sa prijateljima 10,3%, 652 glasa;
- Sve navedeno 42%, 2.657 glasova.


Telenor klik sada većini omogućava brzo pretraživanje interneta. Reč je o usluzi koja je besplatna do kraja godine. Nakon promotivnog perioda, cena usluge sa porezima biće 290 dinara mesečno za postpejd korisnike, odnosno 30 dana za pripejd korisnike. U inostranstvu ova usluga nije besplatna, pa zato oprezno kad pređete granicu.


Visoka cena, nemogućnost kontrole troškova i otvaranja veb-stranica, kao i spor protok saobraćaja više nisu razlozi da izbegavate internet na telefonu. Telenor klik nudi rešenja, čineći pristup internetu jednostavnim, predvidljivim u smislu troškova i lako dostupnim.


Zahvaljujući aplikaciji Opera mini može da se surfuje po veb-stranicama kao na kompjuteru, a Telenor komunikator objedinjuje najpopularnije društvene mreže, poput Fejsbuka i Tvitera. Na jednom mestu su Hotmejl, Jahu mejl i G-mejl, kao i Jahu mesindžer, G-tok, i MSM za one koji vole da četuju.

Aktiviranje usluge
Pošto pošaljete besplatni SMS sa tekstom „Klik“ na broj 9000, stiže odgovor sa linkom koji vodi na opis i aktiviranje usluge. Dobijaju se još dve poruke sa linkovima za preuzimanje besplatnih aplikacija: Opere Mini i Telenor komunikatora. Isključite i uključite telefon kako biste prekinuli postojeću internet konekciju i ispravno aktivirali uslugu.
Korisnik dobija 150 megabajta saobraćaja pune brzine mesečno, što je višestruko više od prosečne potrošnje u Srbiji. Kad se ova količina potroši, smanjuje se početna brzina, ali korisnik i dalje ima uslugu bez ikakvih dodatnih troškova.

Нема коментара: