brojač poseta

среда, 15. септембар 2010.

Snežana Samardžić-Marković: Kapičiću, gde su milioni?!

Snežana Samardžić-Marković: Ministarstvo je ove godine na račun KSS-a uplatilo 70 miliona dinara, onoliko koliko su u savezu tražili. Sada čujem da selektoru Ivkoviću duguju devet plata. Ko sme da se poigrava sa košarkašima

s
Snežana Samardžić-Marković

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković pozvala je juče predsednika KSS Dragana Kapičića da kaže zašto savez nema novca za plate selektoru Dušanu Ivkoviću i nagrade srpskim košarkašima, kada je Ministarstvo uredno uplatilo sva potraživanja.

Ministarka smatra da niko na taj način ne sme da se poigrava sa sportistima koji su predstavljali i proslavili zemlju na najbolji način i traži da se ta sramna situacija hitno reši. Nacionalni savez duguje „orlovima" oko 15.000 evra za dnevnice za Tursku, 250.000 evra nagrade za srebro iz Poljskoj i još 180.000 za plate selektoru Ivkoviću, a ministarka se čudi zbog čega se to dešava, kada su dobili od države novac koji su tražili.

- Nedopustivo je da Košarkaški savez duguje devet plata selektoru Ivkoviću, a da je pri tom samo u ovoj godini na račun KSS Ministarstvo uplatilo više od 70 miliona dinara (oko 700.000 evra prim aut.) i to prema planu koji je sam KSS dostavio. Isplaćeni su i redovni programi i kampovi za mlade i nagrade za osvojeno srebro na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu. Dušan Ivković je kao drugi otac ovim momcima i vratio je veru u uspeh naše košarke - kaže ministarka u svom saopštenju.

Ona je najavila da će se što hitnije sastati sa selektorom Ivkovićem i košarkašima kako bi im prenela zahvalnost za sve što su uradili za državu i sport.

- Postavljam otvoreno pitanje: odakle bilo kome pravo da se na ovaj način poigrava s našim selektorom, košarkašima i, u krajnjoj liniji, Ministarstvom? Već tokom nedelje želim da se susretnem sa selektorom i kapitenom košarkaške reprezentacije i da im prenesem svoju podršku i zahvalnost za sve što čine za našu državu i narod. Ovakve situacije su sramne i zahtevam da se u najkraćem roku reše. Naši košarkaši i selektor treba da dobiju sve što im pripada. To su apsolutno zaslužili i zaradili - stoji u saopštenju ministarke za sport i omladinu Snežane Samardžić-Marković.

Dragan Kapičić

Kapičić: Tražili smo 100 miliona, a dobili 58?!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić tvrdi da je napad ministarke sporta Snežane Samardžić-Marković na KSS zapravo napad na njega i pokušaj da se on obeleži kao glavni krivac za lošu finansijsku situaciju u savezu.

Kapičić poziva ministarku da dođe u Kuću košarke i pogleda u dokumenta kako bi se uverila kako su i na šta trošena sredstva.

- Ovo je besprimeran napad na košarkašku organizaciju i ljude koji je predstavljaju u pokušaju da se preko selektora Ivkovića napadnu čelnici saveza, kao glavni krivci za lošu situaciju. Ova prozivka je direktno upućena meni kao nekome ko predstavlja KSS. Ali, ako sam ja problem, a izgleda da jesam, onda neka se javno kaže, a ne da se blate ugledni ljudi koji sede u Upravnom odboru, a rade volonterski. Moja ostavka nije problem, to možemo sutra da rešimo, ali i onome ko dođe na moje mesto biće potrebno isto novca za programe kao i meni - kipteo je od besa Kapičić.

Predsednik KSS tvrdi da je savez dobio mnogo manje novca od onoga što je tražio i dodaje da cifra od 70 miliona nije tačna

a

Igračima duguju čak i za dnevnice

Predsednik KSS Dragan Kapičić kaže da srpski igrači imaju najmanje dnevnice u svetu, od 25 evra po danu, a savez i to teškom mukom uspeva da isplati u dogledno vreme. Prema nekim informacijama, KSS duguje „orlovima" oko 15.000 evra za dnevnice za Tursku, a pitanje je kada će to biti isplaćeno kada još nisu isplaćene ni nagrade za Poljsku.

- Ja bih igračima dao i više novca od tih 25 evra. Ali, mi nismo bogati kao Španija da možemo da ih sami dodatno nagradimo. Niko od igrača nije reagovao loše po tom pitanju - kaže Kapičić.

On je dodao da donacije grada i „Telekoma" od po 100.000 evra neće biti dovoljne da se pokriju nagrade i dnevnice igračima.

- Tim novcem ćemo pokriti plate zaposlenih, kojima dugujemo za šest meseci, a sve što preostane pokušaćemo da usmerimo za dugove igračima - kaže Kapičić.

- Ja ne znam odakle njoj ta cifra, ali istina je da smo tražili 100 miliona dinara za prošlu godinu, a dobili smo obrazloženje da ne mogu da nam daju više od 58 miliona. Ako vam sponzori i država kažu da će dati nešto novca, a onda to nešto, što nije malo, ali ni dovoljno, pod plaštom ekonomske krize prepolove, pitam se da li je Srbija spremna da košarku vrednuje onako kako zaslužuje. U taj program, za koji smo tražili novac, ne ulazi plata selektora Ivkovića, jer bi tada potraživanja bila mnogo veća. Ja bih onda pitao državu i gospođu koja se pojavila u ovoj formi zašto ne mogu da obezbede sredstava za košarku - objašnjava predsednik KSS.

Kapičić objašnjava koliko je novca potrebno Savezu da bi mogao da funkcioniše normalno.

- Nama je potrebno između 2,2 do 2,5 miliona evra za minimalno funkcionisanje. Svaka para koju smo dobili, sve može da se dobije na uvid. Sve može da se vidi i ko nam je koliko dao, na šta smo potrošili, koliko dugujemo igračima, koliko smo platili PDV. To može da se proveri kod generalnog sekretara Gavrilovića i zato ne vidim razlog za ovaj napad na nas. Zašto se sada tri dana posle dobrog rezultata u Turskoj pravi ova hajka kao da se radi o crnom đavolu u savezu - kaže Kapičić. D. STOJMENOVIĆ

b
b

Нема коментара: