brojač poseta

уторак, 21. септембар 2010.

Slavnić osuđen zbog droge

Zvezdan Slavnić (33), sin proslavljenog košarkaša Zorana Moke Slavnića, osuđen juče u Kruševcu na dve godine i 10 meseci zatvora zbog trgovine narkoticima

1
PRIVOĐENJE U SUD... Zvezdan Slavnić posle izricanja presude pušten na slobodu

Zvezdan Slavnić (33) iz Beograda, sin proslavljenog košarkaša Zorana Moke Slavnića, osuđen je juče u sudu u Kruševcu na dve godine i 10 meseci zatvora zbog trgovine drogom! Zvezdan je bio optužen da je sa još 19 osoba učestvovao u rasturanju narkotika. On je posle izricanja presude pušten iz pritvora.

Ova grupa se tereti da je u periodu od jula 2007. godine do 20. oktobra 2008. godine u Beogradu nabavljala, a na području Kruševca prodala 7,3 kilograma heroina, 400 grama kokaina i 200 grama marihuane. Deo grupe prodavao je drogu i u Beogradu.

Dilovao kokain na Terazijama

- Optuženi su imali razgranatu mrežu, preko koje su distribuirali narkotike na teritoriji Kruševca i Beograda. Oni su gram kokaina prodavali po 50 evra, dok je 5 grama heroina koštalo 100 evra. Narkotike nisu prodavali u čistom stanju, već su ih mešali sa paracetamolom i žutim šećerom - navodi se u presudi.

Zvezdan Slavnić, koji je bio četvrtooptuženi, osuđen je zbog preprodaje oko 150 grama kokaina.

- On se teretio da je prodavao drogu po centru Beograda, na Terazijama, u Knez Mihailovoj i kod Hale „Pionir." Slavnić je pušten da se brani sa slobode do pravosnažnosti presude, a u pritvoru je boravio od hapšenja 22. oktobra 2008. godine - navodi za Press izvor iz MUP-a. Na izricanju presude nisu bili Zvezdanov otac Zoran Slavnić i članovi njegove porodice.

Podsetimo, Zvezdan Slavnić je 1998. godine u beogradskom klubu „Četiri sobe" hicima iz pištolja ubio Olivera Jovanovića. Slavnić je osuđen na devet i po godina, a kazna je naknadno smanjena na osam.

Najveće kazne dobili su Nenad Stevanović Kurosava, koji je osuđen na 6 godina i 6 meseci, Ivan del Sinjore - 5 godina i 6 meseci, Dragana Veljković i Bojan Zarić - po 4 godine, Predrag Mirković, Ivan Borovčanin i Vladimir Radosavljević- po 3 godine, Danijel Jovanović i Bojan Biserčić - po godinu i deset meseci. Momir Balević je osuđen na godinu i 8 meseci, njegov sin Stefan na godinu i 6 meseci, a njegov drugi sin Miljan na dve godine. Na dve godine osuđeni su i Dragan Aleksić, Dalibor Zbiljić, dok su ostali akteri ove grupe osuđeni na uslovne kazne.

Odlukom Višeg suda, svi članovi narko-grupe pušteni su na slobodu do pravosnažnosti presude, osim Nenada Stevanovića Kurosave, Bojana Zbiljića i Ivana del Sinjorea. Vreme provedeno u pritvoru od trenutka hapšenja uračunava se u izrečenu presudu.

Zvižduci u sudnici

Inače, sudnica u kojoj je pročitana presuda bila je pretesna da primi sve zainteresovane za ovo suđenje, koje je inače izazvalo u protekle dve godine ogromnu pažnju javnosti u Rasinskom okrugu. Publika je zviždala i negodovala u trenutku kada je kazna izricana Miljanu Baleviću, za kog se pretpostavlja da je sve priznao o trgovini ove narko-grupe.

Нема коментара: