brojač poseta

субота, 25. септембар 2010.

Oteli košarkaša i uzeli otkup, a onda tražili još para!

Dvojica razbojnika koja su u četvrtak upala u porodičnu kuću u centru Niša i pucala na košarkaša Rastka Petkovića (30) pre dva meseca su ga kidnapovala i od njega iznudila 10.000 evra, saznaje Press! Napad su ponovili sa namerom da od njega otmu još novca!

1
Preživeo torturu... Bratislav Petković

Bratislav Petković, otac ranjenog mladića, kaže da su razbojnici upali u njegovu kuću u četvrtak oko 9 časova.

- U to vreme porodica je bila na okupu. Čuli smo zvonjavu na vratima, pa je supruga krenula da ih otvori. Čim ih je odškrinula, dvojica momaka su razvalila vrata i upala u kuću. Bili su maskirani fantomkama, vikali su: „Policija, policija, lezi dole." Jedan je imao hekler, a drugi pištolj - priča Bratislav, i dodaje:

- Rastko, koji se u međuvremenu probudio, i ja zaleteli smo se na napadače. Uspeli su da ga odgurnu, a kada je on pokušao da ustane, napadač sa „heklerom" je u njega ispalio metak! Bio sam u panici, pitao sam ga gde je ranjen. Kada mi je odgovorio da je pogođen u nogu, laknulo mi je, iako je obilno krvario. Mene, sina i suprugu, koju su takođe pretukli, vezali su lisicama, a onda su od nas tražili pare. Govorili su Rastku da onih 10.000 evra, koje su mu oteli pre dva meseca, nije dovoljno i da traže još para. Pokušao sam da razgovaram sa njima, objašnjavao sam im da nemamo novca, da mi je sin ranjen, da će iskrvariti... Jedan od napadača najpre me je udario nogom u glavu, a zatim mi zadao nekoliko udaraca i po rebrima.

Ubrzo je njihovu kuću opkolila policija. Razbojnici su pobegli. Potom je usledila jurnjava po centru Niša, u kojoj su ranjeni slučajni prolaznik i jedan pljačkaš.

Bratislav naglašava da ne zna zbog čega su se ovi ljudi okomili na njegovog sina.

- Rastko je diplomirani ekonomista, bio je jedan od prvih dvesta Srba koji su dobili crvene pasoše. U Makedoniji se uspešno bavio košarkom, moguće je da su ga tamo uočili i pomislili da ima dosta novca - kaže Petković, i dodaje da je zahvalan policajcima koji su rizikovali živote da bi uhvatili razbojnike.

Povređeni Rastko je operisan jer mu je metak slomio kost na nozi. Na Klinici za hirurgiju zadržan je na lečenju napadač koji je takođe ranjen u nogu, dok je treći ranjenik, slučajni prolaznik Vukadin M. (85) koji je ranjen u leđa, otpušten kući. Policija traga za drugim pljačkašem.

Нема коментара: