brojač poseta

четвртак, 02. септембар 2010.

Optužnica za zloupotrebe SMS igara na sreću

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv 17 osumnjičenih za zloupotrebe u igri na sreću preko telefonske licitacije, čiji je organizator bila Državna lutrija Srbije, Radio-televizija Srbije, "Grand auto" i "Grand licitacija", saopštilo je danas tužilaštvo.

Okrivljeni su prevaru izvršili tako što su umrežili personalne računare u funkcionalnu računarsku mrežu i povezali sa više od 200 mobilnih telefona

Okrivljeni se sumnjiče da su, u toku 2009. i 2010. godine, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, suprotno pravilima igara na sreću i upotrebom tehničkih uređaja, uticali na ishod priređenih igara i osvojili ukupno 130 nagrada na telefonskim licitacijama.


Na taj način dobili su pet stanova i 125 putničkih motornih vozila, od čega 107 vozila marke "fiat punto", devet vozila "škoda oktavia tour", pet vozila "škoda oktavia ambient", jedno vozilo "škoda fabia" i tri vozila "folksvagen passat".

Optuženi

Optužnica je, osim protiv Bećirića i Todorovića, podignuta i protiv Marijane Mijanović, Miloša Banduke, Marka Banduke, Miloša Mirića, Darka Dragosavljevića, Boška Ivoševića, Viktora Vickova, Vladimira Sladića, Miloša Đurana, Nenada Vukovića, Bojane Tutunović, Mileta Jakišića, Marka Vukojevića, Roberta Balaža i Milice Mirić.

Procenjena vrednost osvojenih nagrada je viša od 150 miliona dinara, a u toku istrage od okrivljenih su oduzeta sva vozila i stanovi koje su dobili učestvujući na licitacijama. Privremeno oduzeta imovina stavljena je na raspolaganje Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.


Okrivljeni su prevaru izvršili tako što su umrežili personalne računare u funkcionalnu računarsku mrežu i povezali sa više od 200 mobilnih telefona odgovarajućeg broja SIM kartica, uređajem za povezivanje komunikacija između većeg broja mobilnih telefona i korišćenjem odgovarajućeg softvera.


Manji deo osvojenih nagrada su zadržali za sebe, a znatno veći deo nudili na prodaju zainteresovanim licima.

Zaplenjeni automobili

Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo da se okrivljenima za organizovanje te prevare Predragu Bećiriću i Ognjenu Petru Todoroviću produži pritvor, a Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu je prihvatilo predlog Tužilaštva i svojom odlukom okrivljenima produžilo pritvor još za 30 dana.


Okrivljenima se optužnicom stavlja na teret da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo prevara.

Нема коментара: