brojač poseta

четвртак, 09. септембар 2010.

Bulatović 9,5 sati u pritvoru!

Momir Bulatović, bivši premijer SRJ i predsednik Crne Gore, koji je izazvao saobraćajku u Novom Beogradu, iako je bio vidno pijan odbio da uradi alko-test! Bulatović priveden u stanicu Savski venac, u kojoj je prenoćio

1
Odbio da duva u balon... Bulatović bio raspoložen za priču, ali ne i za alko-test

Momir Bulatović, bivši premijer SRJ i predsednik Crne Gore koji je izazvao saobraćajku u Beogradu, proveo je celu noć u policijskoj stanici Savski venac jer je odbio da uradi alko-test! On je priveden u utorak, pola sata posle ponoći, a izašao je iz zatvora juče oko 9,30 časova! Bulatoviću preti kazna od 120.000 dinara, a sudija može da ga kazni i zatvorom od 15 do 90 dana!

Momir Bulatović izazvao je na Novom Beogradu manji sudar u noći između ponedeljka i utorka kada je svojom „folksvagen džetom" zakačio taksistu Ratka P. Bulatović je pokušao da pobegne, ali mu je taksista uz pomoć kolega preprečio put. Taksista i bivši premijer koji je bio vidno pijan, nisu uspeli da se dogovore oko naknade štete, pa je pozvana patrola policije.

Dva puta udario taksistu

- Saobraćajna nezgoda dogodila se u Bulevaru Mihajla Pupina nedaleko do raskrsnice sa ulicom Antifašističke borbe. Bulatović upravljao je „folksvagen džetom", beogradskih registarskih oznaka i kretao se prema gradu - kažu u saobraćajnoj policiji i dodaju:

- U jednom trenutku on je svojim vozilom naleteo na „mercedes" koji se kretao ispred njega. Posle prvog udarca, on je još jednom naleteo na „mercedes". Bulatović je stao tek kada je taksista Ratko P., sa još jednim kolegom, uspeo da ga zaustavi nedaleko od TC „Ušće".

Prema priči našeg sagovornika iz policije, bivši premijer bio je raspoložen za razgovor, ali ne i za duvanje u „balon"!

- Bulatović se šalio sa taksistima, policajcima i novinarima. Čak je rekao: „Kakva je ovo zemlja, kada odete u kafanu, malo se napijete, a policija vas hapsi!" Međutim, on je odbio da uradi alko-test, pa je pola sata posle ponoći odveden u policijsku stanicu Savski venac - kaže za Press izvor blizak istrazi i dodaje:

- Momir je bio korektan, nije pravio probleme. Proveo je u ćeliji celu noć. Oko 9,30 časova on je u pratnji svog advokata napustio stanicu.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju, kaže za Press da će Bulatović verovatno među prvima biti „privilegovan" da posle izmene zakona, umesto zatvorske kazne plati novčanu od 100.000 do 120.000 dinara!

Momiru i 14 kaznenih poena

- Po zakonu, odbijanje vozača da se testira na alkohol izjednačeno je sa kaznom za vožnju sa više od dva promila alkohola u krvi i vozač se odmah privodi u stanicu do 12 sati ili dok se ne otrezni. Sudija za prekršaje za odbijanje testiranja može da izrekne kaznu zatvora od 15 do 90 dana, a pored toga vozač dobija 14 kaznenih poena i oduzima mu se vozačka dozvola na period od 8 do 12 meseci - kaže Okanović i dodaje da je pored toga što je odbio test Bulatović izazvao i saobraćajnu nezgodu:

-Vozač koji je odbio testiranje na alkohol, a izazvao je i saobraćajni udes, dobija za to još dva kaznena boda i novčanu kaznu od 6.000 do 18.000 dinara. Kako je vozač dva puta naleteo na vozilo ispred njega to može da se tretira kao dve nezgode što znači i da je kazna veća.

2
Priveden... Momir u policijskim kolima

Kako Press saznaje u Saobraćajnoj policiji, protiv bivšeg premijera SRJ i predsednika Crne Gore podneta je prekršajna prijava.

- U slučaju kada strani državljanin napravi saobraćajni prekršaj on se po hitnom postupku izvodi pred sudiju za prekršaje. Bulatović, koji je državljanin Crne Gore, dokazao je da će se odazvati na sudski poziv, pa će slučaj dalje ići redovnim tokom - kaže Pressov sagovornik.

Taksista Ratko P. rekao je da je tražio od Bulatovića100 evra odštete.

- Međutim, on mi je uz osmeh ponudio 500 dinara. Kada je došla policija, prihvatio je da plati 100 evra, ali tada je bilo kasno - ispričao je taksista.

Нема коментара: