brojač poseta

недеља, 29. август 2010.

Poginuo češki vozač

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se juče oko sedam sati ujutru dogodila na autoputu Beograd-Niš kod Lapova, poginuo je vozač džipa čeških registarskih oznaka, Gjoke A. (42) iz Praga iz Republike Češke. U nesreći su povređeni i dvoje maloletnika, devojčica R. A. od 14 i dečak R. P. od 17 godina.

Vozeći džip marke „audi“ iz pravca Beograda prema Nišu, Gjoke A. je najverovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u središnju zaštitnu ogradu autoputa i više puta se prevrnuo. Tek nakon stotinak metara vozilo se, potpuno uništeno, zaustavilo između ograda koje razdvajaju kolovozne trake.


Vozač Gjoke A. je preminuo na licu mesta, a dvoje dece izvučeno je iz smrskanog vozila i kolima Hitne medicinske pomoći prebačeno u Klinički centar u Kragujevcu. Nakon ukazane pomoći, oboje su smešteni na odeljenje intenzivne nege Urgentnog centra.


- Devojčica je zadobila teške povrede opasne po život. Ima više preloma lobanje, krvarenje na mozgu i povrede pluća i životno je ugrožena. Mladić ima kontuziju glave, nije životno ugrožen i njegovo opšte stanje je stabilno. On je u svesnom stanju i komunicira, rekao je Aleksandar Gavrilović, dežurni anesteziolog Urgentnog centra.


Zbog teškoća u sporazumevanju sa mladićem za sada se ne zna u kakvom su srodstvu on i devojčica sa poginulim vozačem Gjoke A.


Prilikom prevrtanja i udaranja o zaštitnu ogradu delovi džipa su se raspadali i rasuli se na kolovoznim trakama u oba smera. Na rasute delove iz pravca Niša, naletelo je vozilo „fijat lančia“ vranjskih oznaka na kome je pričinjena na svu sreću samo materijalna šteta.


Uviđaj je izvršio istražni sudija Osnovnog suda u Kragujevcu po čijem je nalogu je vozilo poslato na vanredan tehnički pregled.


Nesreća se dogodila na delu autoputa na kome se poslednjih godina dogodilo više tragedija. Poginula je Borka Vučić, teško povređen bivši ministar policije Dragan Jočić, a u neposrednoj blizini stradali su i košarkaši iz Novog Sada.

Нема коментара: