brojač poseta

субота, 21. август 2010.

Kolumbijske vlasti uhapsile "kralja kokaina"

Kolumbijske vlasti su uhapsile venecuelanskog "kralja kokaina" Valida Makleda Garsiju, kojeg su Sjedinjene Američke Države svrstale na spisak najtraženijih trgovaca drogom.

Makled (43), koji je u SAD optužen za trgovinu drogom, a u Kolumbiji i Venecueli za ubistva, uhapšen je u gradu Kukuti, blizu granice s Venecuelom, izvestio je britanski radio BBC.


Optužnica ga tereti da je mesečno prodavao 10 tona kokaina narkodilerima u SAD i Evropi.


Šef kolumbijske policije, general Oskar Naranho, izjavio je da je Makled, zvani "Turčin", na američkom spisku najtraženijih trgovaca drogom.


Naranho je na konferenciji za novinare u Bogoti u petak rekao da je Makled, pod maskom poslovnog čoveka, koristio legitimno poslovanje kao paravan za svoje nezakonite aktivnosti.


Prema njegovim rečima, veruje se da je Makled povezan sa Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC).


Makled je odbacio optužbe kao laži i optužio Venecuelu da mu je podmetnula drogu kako bi mogla da zapleni njegove kompanije.


Policija u Venecueli je 2008. godine uhapsila trojicu Makledove braće pošto je na porodičnom imanju pronašla 300 kilograma kokaina.


Makledova porodica je tvrdila da je hapšenje politički motivisano i da je to odmazda zbog namere jednog brata da se kandiduje za gradonačelnika na lokalnim izborima.

Нема коментара: