brojač poseta

среда, 04. август 2010.

Hakeri Telekomu krali dopune za mobilne telefone

Beograd - Marko Čečarić (28) iz Beograda i Radoš Cmiljanović (29) iz Sopota uhapšeni su jdanas zbog sumnje da su računarskom prevarom dolazili do dopuna za mobilne telefone kompanije „Telekom Srbija“, koje su zatim prodavali, saznaje „Blic“.

Akciju je su sproveli pripadnici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala SBPOK u saradnji sa tužilaštvom nakon dobijene informacije iz „Telekoma“ da neko sa brojeva pretplatnika fiksne telefonije kupuje maksimalne dopune za mobilni telefon od 500 dinara i zatim ih preprodaje.


- Akcija je brzo sprovedena da bi šteta bila što manja, pa su uhapšeni posle ukradene 152 dopune vredne 76.000 dinara. Čečarić se tereti da je od 19. juna do 31. jula 2010. u 25 navrata, obijao i neovlašćeno pristupao telefonskim ormarićima „Telekoma“ u kojima se nalaze priključci korisnika fiksne telefonije.

On je priključivao mobilni telefon i uspostavljao vezu sa „Telekomovim“ računarskim servisom za dopunu kredita mobilnih telefona, i uzimao dopune. Zatim je sa istog mobilnog telefona prosleđivao dopune na telefon Cmiljanovića, koji ih je prodavao - kažu u policiji.


Prema rečima našeg izvora, Čečarić je pokušao da na saslušanju u policiji skrene istragu sa sebe i njemu je određeno zadržavanje od 48 sati, a Cmiljanović, koji je sve priznao, puštene je da se brani sa slobode. Protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog krivičnog dela računarske prevare.

Нема коментара: