brojač poseta

субота, 21. август 2010.

Diler uhapšen posle potere po autoputu

Beograd - Posle jurnjave po autoputu, beogradska policija preksinoć je uhapsila Nenada Katića (35), osumnjičenog da je jedan od organizatora šverca deset kilograma heroina iz Turske, koji je preksinoć zaplenjen na autoputu u blizini beogradskog aerodroma.

Nenad Katić osumnjičen za šverc 10 kilograma herojina

Vozači kamiona, braća Jovan (32) i Miloš Mančić (25), koji su heroin prošvercovali u Srbiju, kao i špediter Vlada Minić, uhapšeni su iste večeri, a policija traga za 29-godišnjim Berancem koji je pobegao motorom. Ovaj bivši policajac se tereti da je sa Katićem organizovao krijumčarenja droge.

- Braća Mančić su heroin sakrili u tri bunkera u kamionu koji je prevozio lekove. Drogu je u garaži njihove kuće u Grobljanskoj ulici u Dobanovcima preuzeo špediter Minić. Pošiljku od 20 paketa, svaki mase pola kilograma, stavio je u svoj „sitroen ksaru“ i preksinoć oko 22 sata odvezao na autoput, kod skretanja za Aerodrom „Nikola Tesla“, gde je trebalo da ga preuzmu Katić i drugi organizator krijumčarenja - kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi.


Minić se dovezao do dogovorenog mesta, kao i Katić koji je došao „škodom oktavijom“ i njegov saradnik koji je bio na motoru. Policija koja je više od tri meseca nadgledala grupu sprečila ih je da preuzmu drogu.


- Prilikom primopredaje droge uhapšen je špediter Minić. Katić, koji je drogu trebalo da sakrije u dečje sedište „škode oktavije“, dao je gas i počeo da beži. I drugi organizator, koji je bio na motoru, takođe je umakao. Policajci su krenuli za njima i posle jurnjave po autoputu zaustavljen je automobil koji je vozio Katić, ali je motorista, koji je vozio brzinom većom od 200 kilometara na sat, pobegao - priča naš sagovornik.


Braća Mančić, koji imaju hladnjaču i kamion, skoro svake nedelje su putovali u Tursku, a kako navode u MUP, ovo im je prva tura koju su prokrijumčarili.
- Droga je plaćena 100.000 evra. Novac kojim je plaćena droga, prema našim saznanjima, potiče od krađe automobila i vraćanju vlasnicima uz otkup, zbog čega su ranije hapšeni Katić i drugi organizator šverca - napominje naš izvor.


Posle hapšenja osumnjičenih pretreseni su njihovi domovi. U kući uhapšenog Vlade Minića nađen je pištolj za koji nije imao dozvolu, a od grupe su oduzeta četiri automobila i kamion kojim je droga prošvercovana iz Turske.

Нема коментара: