brojač poseta

петак, 09. јул 2010.

Zbog sukoba u opštini, policija snima centar Kraljeva

Policijska uprava Kraljeva saopštila je da će danas na užem području grada snimati i fotografisati sve "bezbednosno interesantne događaje" u cilju bezbednosne zaštite, slobode i prava građana, a ako bude potrebno isto će činiti i narednih nekoliko dana.

Policija je i pre dva dana dostavila slično saopštenje, a ova mera se dovodi u vezu sa aktuelnim dogadjajima u kraljevačkoj skupštini u kojoj od ponedeljka neprestano, i danju i noću, borave funkcioneri i aktivisti dva suprotstavljena politička bloka.

  • Spor oko vlasti u Kraljevu nastao je zbog sporne zamene pet odbornika radikala i narodnjaka čime je poremećen odnos snaga u gradskom parlamentu

Tokom nedelje bilo je pokušaja angažovanja privatnog obezbeđenja koje je policija udaljila iz skupštinske zgrade, a juče je došlo do fizičkog incidenta izmedju predsednika Skupštine Milomira Šljivića (SPO) i doskorašnjeg gradonačelnika Ljubiše Jovaševića (Pokret za Kraljevo).


Oba koaliciona bloka u kraljevačkoj Skupštini, koalicije Za evropsku Srbiju-SPS/PUPS, s jedne strane, i SRS-DSS-Nova Srbija-Pokret za Kraljevo, s druge starne, tvrde da imaju većinu.


Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković juče je izjavio da je slučaj dvovlašća u Kraljevu sada posao za policiju i tužilaštvo, jer, što se njegovog ministarstva tiče, po presudama Upravnog suda većina pripada koalicijama Za evropsku Srbiju i SPS/PUPS.


Ova skupštinska većina je pre dva dana za gradonačelnika izabrala Ljubišu Simovića (DS), a za njegovog zamenika Vukmana Rakočevića (G17 plus).


Koalicija radikala, narodnjaka i Pokreta za Kraljevo stav ministra Milana Markovića ocenjuje kao proizvoljan i proistekao iz njegove političke pripadnosti suprotnoj strani. Ova koalicija je uputila pismo kancelariji OEBS-a i republičkom ombudsmanu i podnela više tužbi i prijava.

Нема коментара: