brojač poseta

петак, 30. јул 2010.

Uhapšen treći osumnjičeni za ubistvo u Kraljevu

Kraljevo - Dušan Dugandžić (23) iz Kraljeva, treći osumnjičeni za ubistvo Luke Vraneša, uhapšen je juče i sa krivičnom prijavom priveden istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu, koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

Policija traga za još jednim osumnjičenim, Andrijom Filićem (29) iz Kraljeva, dok su u pritvoru i prethodno uhapšena dvojica osumnjičenih Dušan Kosanović (24) i Darko Stojanović (23).


Oni se sumnjiče da su 26. jula, u četiri sata ujutru napali Vraneša, koji je od uboda nožem preminuo u kraljevačkoj bolnici.


Otac osumnjičenog Darka Stojanovića, Božidar, tvrdi da njegov sin i ostali osumnjičeni nisu kobne noći jurili Vraneša.


- Vraneš je taj koji je napravio zasedu, u društvu svog rođaka i još jednog muškarca. Zasedu su postavili osumnjičenom Filiću, sa kojim su se prethodno Vranešov rođak i njegova ćerka posvađali u lokalu na gradskom keju - tvrdi otac osumnjičenog Stojanovića.

Dušan Dugandžić

On tvrdi i da su Vraneš i njegovi saučesnici u zasedi bili naoružani palicama.
- Tako su čekali Filića, čija je kuća na petnaestak metara od mesta zločina. Prvo su naleteli na Kosanovića i mog sina Darka, a onda je planirana sačekuša izmakla kontroli - tvrdi Božidar.


On navodi da su njegov sin i prijatelji te noći u kafeu slavili Filićev rođendan i da je izbila svađa u kafiću jer je Filić pomerio torbicu Vranešove rođake i seo na njeno mesto.


- Počela je svađa i ona je pozvala svog oca. Kad je on došao u kafe, izbila je nova svađa - priča Božidar.


On kaže i da je četvorka koja se sumnjiči za ubistvo Vraneša odlučila da proslavu nastavi u kući Filića. Nedaleko odatle su iz žbunja izleteli Vraneš i otac devojke.


- Ne sporimo zločin. Za smrt mora da se robija, ali nam nije jasno zašto se ne pominje da su u događaju učestvovale još dve osobe. Zašto se ne saopštava da je Kosanović iste večeri bio u bolnici i tamo tražio pomoć - kaže Božidar Stojanović.


Policija juče nije zvanično potvrdila da su u kobnom događaju učestvovale još dve osobe.

Нема коментара: