brojač poseta

четвртак, 29. јул 2010.

Ubio dok je čekao presudu za pokušaj ubistva

Kraljevo - Darko Stojanović (23), osumnjičen da je pre četiri dana u Kraljevu brutalno ubio Luku Vraneša, policiji je poznat od pre tri godine kada je sa saučesnicima, dvojicu učenika Poljoprivredne škole, uz pretnju nožem bacio u ledenu Zapadnu Moravu, saznaje „Blic“.

Uviđaj u raljevu posle ubistva Luke Vraneša

Za ovaj zločin, koji je tužilaštvo okvalifikovalo kao pokušaj ubistva, Stojanović čeka presudu. Prvoosumnjičeni Stojanović uhapšen je dan posle ubistva Vraneša. Njemu je određen pritvor, u kom se nalazio i u oktobru 2007. godine, kada je osumnjičen da je sa dvojicom saučesnika na silu odveo dvojicu učenika Poljoprivredne škole na most na Zapadnoj Moravi blizu industrije „Magnohrom“, gde su ih naterali da se svuku i gole ih bacili u reku.

Most na Moravi sa koga je Stojanović bacio dvojicu učenika u oktobru 2007.


- Grupa u kojoj se te noći nalazio Stojanović igrala je poker na aparatima u kladionici u centru grada. Njihova mesta su nakon što su oni završili igru zauzeli tada maloletni A. A. (15) i D. P.( 17) iz Kruševca, koji su išli u kraljevačku srednju školu. Na nesreću, mobilni telefon jednog iz grupe koja je pre toga bila na aparatima, ostao je pored aparata. Dečaci, koji su došli, uzeli su telefon i otišli, ali su ih Stojanović i ostali ubrzo našli zahvaljujući pregledu snimaka video-nadzora u kladionici. Stojanović i dvojica njegovih prijatelja su tada napali dečake, udarili ih, i kada se situacija prividno smirila, ponudili da ih odvezu kući. Dečaci su se protivili predlogu, pa su na silu ugurani u automobil i odvezeni na most na Moravi - kaže za „Blic“ izvor blizak istrazi ovog slučaja.

Darko Stojanović

Na visećem mostu, preteći oružjem, dečake su naterali da se potpuno svuku, a potom im naredili da skoče u reku. Dečaka, koji su usprotivio naredbi, tada su nožem boli po rukama jer nije hteo da se odvoji od ograde mosta.


Dečaci su uspeli da isplivaju nekoliko kilometara dalje i uz pomoć meštana su se vratili u grad, ne prijavljujući slučaj policiji. Istraga je pokrenuta tek kada je školski policajac video rane na rukama dečaka. Pokrenuta je istraga i ubrzo je došlo do hapšenja Stojanovića i dvojice njegovih saučesnika. Sudski spor koji je odmah pokrenut, međutim, nije okončan do danas. Na odluke prvostepenog suda, prema nezvaničnim informacijama, Stojanović i njegovi saučesnici su uputili žalbe, a pretpostavlja se i da je postupak vraćen na ponovno razmatranje.

Luka Vraneš

Tri godine kasnije, Stojanović je sa saučesnima osumnjičen za novi zločin, ubistvo Vraneša, koji je prethodno pokušao da od nasrtaja osumnjičenih odbrani svoju rođaku zaposlenu u jednom kraljevačkom lokalu. Nakon što je izašao iz lokala, osumnjičeni su krenuli za Vranešom da bi ga napali u Ulici Olge Jovičić, gde je brutalno ubijen ubodima nožem u srce. Nalaz obdukcije ukazuje na to da je Vraneš ubijen sa devet uboda.

Priveden još jedan osumnjičeni za zločin
Kraljevačka policija uhapsila je juče još jednog od četvorice osumnjičenih. Iza rešetaka se našao Dušan Kosanović (24), dok policija traga za preostalom dvojicom učesnika u ubistvu, osumnjičenima Dušanom Dugandžićem (23) i Andrijom Filićem(29).

Нема коментара: