brojač poseta

уторак, 20. јул 2010.

Stravična smrt kafedžije

Aleksandar Golubović iz Bijelog Polja poginuo u bašti svog restorana kada ga je u vrat i levo oko pogodila odvaljena šipka, koja je letela čitavih 96 metara!

1
Aleksandar Saša Golubović (55) iz Bijelog Polja poginuo je u bašti svog restorana kada ga je udarila metalna šipka koja je letela tačno 96 metara, utvrdila je istraga! Policajci i lekari koji su radili uviđaj i obdukciju kažu da ne pamte ovakvu tragediju, jer je parče šipke dugačko jedan metar sa velike udaljenosti pogodilo Sašu u jagodičnu kost i levo oko!

Nesreću je u subotu ujutru izazvao vozač kombija Ratko Orović (23), koji je udario u zaštitnu ogradu puta. Deo metalne šipke se odlomio i udario u nesrećnog Aleksandra koji je sedeo u svom restoranu u naselju Ribnik.

- Doktor Miodrag Šoć koji je u Podgorici u Kliničkom centru obavio obdukciju rekao je da ovako nešto nije video u svojoj dugogodišnjoj praksi! Šipka se nesrećnom čoveku bukvalno zarila u jagodičnu kost i levo oko - kaže za Press izvor blizak istrazi i dodaje:

2
Mesto nesreće... Kombi udario u ogradu (slika gore) , šipka odletela pravo u restoran

- Kako je utvrđeno, kombi kojim je upravljao Ratko Orović iz Majstorovine kod Bijelog Polja je nakon što je prešao novi drumski most na zaobilaznici oko Bijelog Polja udario u zaštitnu metalnu ogradu. Prevrnuo se sa četiri metra visine na donji put. Potom je odvaljena metalna šipka dugačka skoro jedan metar letela ne 70 metara kako smo najpre mislili, već tačno 96 metara! Udarila je prvo u zid Aleksandrovog restorana, rikošetirala se i pogodila Golubovića pravo u glavu! Nesrećni čovek preminuo je od teških povreda nakon samo nekoliko minuta. Ovo je neverovatna nesreća, kolege koje godinama rade u policiji ne pamte da je neko ovako stradao!

Naš sagovornik iz istrage kaže da zaobilaznica oko Bijelog Polja, koja je u fazi izgradnje, još nije puštena u saobraćaj.

- Pojedini građani koriste ovaj put iako to nije dozvoljeno. I ograda je morala biti tvrđa i od drugog materijala - kaže izvor Pressa.

Zla sudbina... Aleksandar Golubović
Inače, prava je sreća u nesreći što je još bilo rano i nije bilo gostiju u restoranu, ali i pešaka na ovom putu.

Aleksandrovi prijatelji kažu da je on u subotu oko 6 časova prvi put otišao ranije u restoran!

- Želeo je da skuva riblju čorbu dok nije bila velika vrućina. Ovaj restoran je inače poznat po ribljim specijalitetima. Seo je da popije kafu u bašti. Eto, sudbina je htela da baš u tom trenutku taj kombi sleti sa puta i da se odlomi ta šipka - pričaju njegovi poznanici i dodaju da je Saša stradao u restoranu „Ribnik", koji je uzeo pod zakup od pokojnog zeta.

Aleksandar Golubović sahranjen je juče na seoskom groblju Gornje Grančarevo u prisustvu velikog broja sugrađana.

U ime komšija se oprostio Milisav Guberinić, koji je naglasio da im je Saša živote činio lepšim i podnošljivijim.

- Bio je veliki drug i komšija, prijatelj, oslonac i optimista - kazao je Guberinić.

Milan Golubović, Sašin rođak, kaže da je poslednji ispraćaj pokazao koliko je on bio poštovan, voljen i cenjen.

4
Tuga... Veliki broj građana Bijelog Polja prisustvovao sahrani Golubovića

- Znao je da voli, naročito svoje najrođenije, a posebno svoju mezimicu unuku Mariju. Aleksandar je pre dve godine preživeo težak moždani udar. Tada su ga gotovo svi otpisali. A on se čudom oporavio. Eto stradao je na tragičan način - rekao je Milan Golubović. Iza sebe je Golubović ostavio suprugu, sina i kćerku, majku, brata, dve sestre, snahe i unuka.Vozač kombija Ratko Orović je lakše povređen i nakon ukazane pomoći u Hitnoj službi zadržan je u pritvoru.

Нема коментара: