brojač poseta

недеља, 11. јул 2010.

Povećano interesovanje Srba za kosovska dokumenta

Veliki broj Srba iz okoline Orahovca zainteresovan je za sticanje kosovskih dokumenata, jer bez njih ne mogu da ostvare pravo na penzije i socijalnu pomoć.

Sve traženiji i među kosovskim Srbima: Kosovski pasoš

Povećava se broj srpskih građana koji podnose zahteve za izdavanje kosovskih dokumenata u kancelariji za civilnu registraciju u Orahvocu, prenosi KiM radio pisanje Koha ditore.

"Dokumenta olakšavaju život u enklavama"

Građani srpske nacionalnosti iz Orahovca i Velike Hoče smatraju da kosovska dokumenta zapravo olakšavaju život ovdašnjim Srbima i koliko-toliko utiču na poboljšanje socijalno-ekonomskog statusa.

List navodi da je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova saopšteno da je Srbima u regionu Orahovca do sada ukupno izdato 325 ličnih dokumenata, 312 ličnih karata i 13 pasoša.

Koha ditore prenosi izjavu šefa lokalne kancelarije, Slaviše Kolašinca, koji smatra da je posedovanje kosovskih dokumenata obaveza svakog građanina koji želi da živi na Kosovu.

Prema najnovijim podacima, u prvih pet meseci ove godine u centru za civilnu registraciju u Orahovcu Srbima je izdata 271 lična karta i sedam pasoša Kosova.

Нема коментара: