brojač poseta

петак, 11. јун 2010.

Ubistvo zbog poruke na "Fejsbuku"

Beograd -- Bojan J. (17) iz Jabuke kod Pančeva osumnjičen je da je ubio nožem vršnjaka Dejana S, nakon prepirke oko krađe patika i prozivki na "Fejsbuku".

Tragediji je prethodila krađa patika još 1. maja, za šta su Dejanovi drugovi optužili prijatelje osumnjičenog Bojana.

Sporne patike su bile vraćene, a Dejan je navodno napisao poruku na "Fejsbuku": "Je l’ još krade patike, nisu ga naučila pameti tri šamara?“.

Dejan S. je ubijen 10 minuta posle ponoći u blizini seoskog groblja, u prisustvu dva svoja druga i dvojice drugova osumnjičenog. Bojan J. se tereti da ga je prvo nožem ubo u ruku, zatim dva puta u grudi, a kada je Dejan pao, posekao ga je nožem po licu.

"Bojan je pobegao motorom sa jednim drugom, ali njegov drugi drug je ostao sa smrtno ranjenim Dejanom i njegovim prijateljim“, kaže izvor upoznat sa istragom.

Prema tvrdnjama Dejanovog najboljeg druga Aleksandra L. (17), neko je njemu i njegovom drugu iz Kačara ukrao patike dok su bili u poseti kod Dejana.

"Kad smo krenuli kući, nije bilo mojih patika, kao ni patika moga druga. U pitanju su 'nike air max' patike, moje su bile sa zlatnim znakom i znam da je falilo slovo 'a', a moj drug je imao iste samo sa plavim znakom. Nedavno smo sreli Bojana J, u centru sela, koji je bio sa drugom koji je nosio moje patike. Došlo je do manje svađe, ali su nam vratili patike", priča Aleksandar L, koji je bio prisutan i kada je Dejan ubijen.

Prema njegovim rečima, oni su se kobne večeri slučajno sreli sa Bojanom J.

"Kad smo se vraćali kući sa još jednim drugom Bobanom, krenuli smo prečicom preko Grobljanske ulice, posle ponoći, iznenada smo sreli Bojana J. On je bio u društvu dva druga. Obratio se Dejanu: 'Šta me optužuješ za krađu patika na ‘Fejsbuku’ i što se hvališ da si me išamarao?'. Počela je rasprava. U jednom trenutku Bojan je potegao nož i zadao više udaraca Dejanu. Kada je Bojan otišao, Dejan je ustao, napravio dva koraka i pao" , ispri;ao je Aleksandar L.

Ubrzo posle tragedije Bojan J. je uhapšen, i kako saznajemo, u policiji je tvrdio da je on oteo nož od ubijenog Dejana i da je onda došlo do rvanja.

Međutim, posle preliminarnog veštačenja ove njegove tvrdnje su odbačena zbog položaja rana koje je zadobio nastradali Dejan, jer je veštak zaključio da je nemoguće da ih je zadobio u rvanju i da je Dejan držao nož. Nakon toga policija je privela Bojana J. pred istražnog sudiju za maloletnike Višeg suda u Pančevu, ali je on tamo odbio da daje izjavu i branio se ćutanjem.

Kako saznajemo, Bojan J, koji je napustio školovanje posle četvrtog razreda osnovne škole, potiče iz veoma siromašne porodice i nema pristup internetu kod kuće, ali je često odlazio u igraonicu.

On je odranije bio poznat policiji, kao maloletni delinkvent, ali nije osuđivan. Ubijeni Dejan S. je završavao Mašinsku školu u Pančevu..

Нема коментара: