brojač poseta

уторак, 18. мај 2010.

Srbi ginu u narko ratu u Boliviji

Telohranitelji Saša Turčinović, Bojan Bakula i Predrag Stojkov ubijeni u obračunu narko-bandi u Boliviji. U toj zemlji na sličnim poslovima rade još trojica Srba

1

Saša Turčinović, Bojan Bakula i Predrag Stojkov, koji su u subotu ubijeni u obračunu narko-bandi u Boliviji, radili su kao telohranitelji jednog od najvećih narko-bosova Vilijama Rozalesa Suareza. Oni su ubijeni u napadu na policijskom punktu u gradu Santa Kruz, kada su pokušali da spreče otmicu Suareza.

Prema nepotvrđenim informacijama, njih su ubili pripadnici bolivijske specijalne policije?! Kako saznajemo, u Boliviji su trenutno na poslovima obezbeđenja narko-bosova angažovana još trojica srpskih specijalaca.

Ubijeni Turčinović, bivši pripadnik „crvenih beretki", u Boliviji je radio dva i po meseca, a prošlog četvrtka je iz Srbije u Boliviju odveo Bojana Bakulu. O trećem ubijenom, Predragu Stojkovu, ima najmanje podataka, pretpostavlja se da je on rodom iz okoline Bijeljine i da je u Boliviju otišao u decembru prošle godine. U obračunu u Santa Kruzu, pored trojice Srba, ubijena su još trojica telohranitelja. Svi oni su štitili narko-bosa Suareza, čiju je glavu bolivijska policija ucenila na milion dolara.

Srbi su na ceni

2
Bio u JSO... Saša Turčinović u Boliviju otišao pre dva i po meseca

Bolivijski list „Los Tijempos" prenosi da su Turčinović i Bakula vodili „elitnu grupu" telohranitelja, kao i da su u Boliviju doputovali 13. maja da bi štitili Suareza. Agencija AP javlja da je u obračunu ubijeno šest ljudi, dok su četvorica povređena. Jedan od njih, državljanin Kolumbije, pravio se da je mrtav pa je, odmah nakon odlaska napadača, strpao tela u automobil i odneo ih u policijsku stanicu. Prema svedočenju preživelih, napadači su trojicu Srba najpre zverski mučili, a onda ih likvidirali hicima u glavu!

Bolivijska štampa piše da u narko-ratu u ovoj zemlji učestvuju još najmanje trojica Srba, koji rade kao telohranitelji najvećih narko-dilera. Uglavnom su to, kako se piše, „bivši pripadnici specijalnih snaga koji su prošli sve strahote rata u bivšoj Jugoslaviji".

3

„Srpski telohranitelji su na velikoj ceni među narko-dilerima, ne samo u Boliviji, već i u Kolumbiji. Oni u Južnu Ameriku dolaze posredstvom srpskih dilera koji kontrolišu posao prebacivanja droge u Evropu", piše „Los Tijempos".

4

Međutim, G. M., bivši pripadnik JSO i bliski prijatelj ubijenog Saše Turčinovića, kaže za Press da Saša nije imao nikakve veza sa narko-dilerima i da je posao u Boliviji našao preko jedne brazilske agencije.

- Saša je rekao da mora da ode iz Srbije, jer ovde nikako nije mogao da se zaposli. Sigurno znam da on tamo nije otišao preko Darka Šarića i njegovih ljudi, jer on ih nije poznavao. Saša je direktno na adrese mnogih stranih firmi za obezbeđenje slao svoj CV. Posao u Boliviji je našao preko jedne firme iz Brazila. To je bilo pre dva i po meseca, a njegov zadatak je bio obuka lokalaca za fizičko obezbeđenje, ali i pronalaženje novih momaka za taj posao. Turčinović je prošle nedelje došao u Srbiju i sa sobom je odveo Bakulu. On je Bakuli, ali i još nekim momcima koje je zvao da pođu s njim, rekao da je našao dobar posao, da ne treba da brinu za budućnost svoje dece, da je u Južnoj Americi lakše nego u Srbiji 1999. i da je potrebna samo dobra kondicija - priča ovaj bivši pripadnik JSO. On kaže da je skoro siguran da Turčinović nije znao da njegovi poslodavci imaju veze sa drogom.

5
Mučeni, pa ubijeni... U napadu kod Santa Kruza ubijeno šest ljudi

- U slučaju Turčinovića, ja vam tvrdim da on sigurno nije znao čime se bavi njegov gazda.... Na osnovu načina na koji je izvedena cela akcija ubeđen sam da su ubijeni na prevaru i da ih je likvidirala policija - kaže naš sagovornik.

Radio u Partizanu

Turčinović je do završetka NATO bombardovanja bio aktivan pripadnik MUP-a Srbije.

6
U Boliviji bio samo dva dana... Bojan Bakula ubijen hicima u glavu

- Bio je najpre početkom devedesetih u Srpskoj gardi, a onda je otišao u 72. vazdušno-desantnu brigadu u Pančevu. Bio je specijalac za minsko-eksplozivna sredstva, a aktivno se bavio i padobranstvom. Bio je profesionalac, prošao je sva ratišta, a iz policije je otišao posle bombardovanja. Jedno vreme nije imao posao, a onda je počeo da radi u obezbeđenju FK i KK „Partizan". Tu je ostao sedam godina, a onda je 2008. godine otišao - priča naš sagovornik.

Direktor policije Milorad Veljović kaže da još nije dobio zvaničnu potvrdu da su u Boliviji ubijeni srpski državljani.

7

Direktor agencije „Kombat": Još ne verujem da je Bojan ubijen

Tehnički direktor i šef ekspoziture agencije „Kombat" u Novom Sadu Dejan Anđelković kaže za Press da još nema potvrdu da je Bojan Bakula, inače direktor i osnivač te agencije, ubijen u Boliviji.

- Turčinovića nikada nisam upoznao, ali mi je Bojan još ranije rekao da je ljut na njega što je bez najave napustio „Kombat", u kom je i on bio zaposlen. Poslednji put sa Bojanom sam se čuo 27. aprila, rekao mi je da 7. maja putuje u Brazil na obuku u vojni kamp. Boliviju uopšte nije pominjao. Da li je otišao sa Turčinovićem ne znam, ali sam kasnije čuo da je 13. aprila napustio Srbiju. Bakulu dobro poznajem i ne verujem da je bio umešan u poslove vezane sa drogom - priča Anđelković.

Нема коментара: