brojač poseta

среда, 19. мај 2010.

Jezivi detalji otmice: Hteli da mu seku prste!

Otmičari rekli mladiću da će mu seći prste i poslati ih ocu ako ne bude platio otkup! Policija sumnja da su, posle otmice, hteli da likvidiraju Miloša

1
Osumnjičeni za otmicu Miloša J... Policajac Darko Amanović, označen kao vodja grupe, Kristina Lazović, Vanja Ninković, Radivoje-Saša Vučković, Filip Janković i Milan Dimitrijević

Kriminalci koji su pre sedam dana oteli Miloša Jakovljevića (18), sina beogradskog biznismena, planirali su da nesrećnom mladiću seku prste i šalju ih ocu kako bi ovaj što pre platio 150.000 evra otkupa! Policija sumnja da su otmičari planirali da odmah po dobijanju novca ubiju Miloša, na šta ukazuje činjenica da sve vreme otmice pred njim nisu krili lica!?!

Otmicu Miloša Jakovljevića, kako saznajemo, namestila su dvojica njegovih drugova iz detinjstva Filip Ilić i Filip Janković!

- Janković se godinama družio sa Milošem. Često je, kao mlađi, vikendom spavao kod njega. Znao je bukvalno sve o njegovoj porodici. U poslednjih nekoliko godina nisu bili toliko bliski, svako je krenuo svojim putem, ali su i dalje ostali drugari... Filip je o Milošu često pričao u svom novom društvu, pa se policajac Darko Amanović dosetio kako da lako dođu do velikih para. Smislio je plan otmice. Znali su da Miloš mnogo vremena provodi za kompjuterom i onda su ga namamili preko profila lažne Sandre Savić na „Fejsbuku" - kaže sagovornik Pressa iz istrage.

Prvo tražili 300.000

Kako saznajemo, otmičari su sa Miloševim ocem razgovarali osam puta. Prvi put u subotu, 8. maja oko 23 časa. Tada su mu samo rekli da su mu oteli sina, zapretili mu da ništa ne javlja policiji i odmah prekinuli vezu. Sutradan su ga ponovo pozvali i tražili otkup od 300.000 evra!

- Milošev otac je sve prijavio policiji. Otmičari su se javljali još šest puta, a on je imao zadatak da ih zagovara, da razgovori traju što duže. Policija, ipak, nije uspela da ih bliže locira, znali smo samo da su negde u okolini Novog Sada... - priča policijski izvor Pressa.

U opsežnoj akciji učestvovao je veliki broj policajaca iz Beograda i Novog Sada, ali se Miloš na kraju ipak sam oslobodio.

- Dečka su držali vezanog za krevet u vinskom podrumu u Sremskim Karlovcima, na 50 metara dubine! Ruka i noga su mu bile vezane lisicama za krevet. U prostoriji osim tog kreveta nije bilo ničega. Doneli su mu samo kofu u kojoj je morao da obavlja fiziološke potrebe. Čak mu ni hranu nisu donosili! Za sedam dana jeo je svega dva puta, jednom burek i jogurt i drugi put kiflu. Nisu ga tukli, ali su mu pretili. Rekli su mu da će mu odseći prste i poslati ih ocu da shvati da su ozbiljni - priča naš izvor. Prema njegovim rečima, Miloševi otmičari bili su ubeđeni da otac mladića slučaj nije prijavio policiji.

- Prvo su tražili 300.000 evra, da bi već prilikom drugog poziva smanjili cifru na 150.000 evra. Pošto su iz komšiluka, znali su da Milošev otac može da skupi toliko para...

Za sedam dana, koliko je Miloš bio zarobljen u podrumu, tamo su odlazila samo dvojica - Darko Amanović i Milan Dimitrijević. Otmičari su toliko bili samouvereni da su mladića ostavljali potpuno samog.

- Miloš je bio sasvim svestan situacije. Znao je da se neće tako lako izvući čak i ako njegov otac plati otkup. Shvatio je to, jer otmičari uopšte nisu skrivali lice pred njim. Slutio je da ga neće pustiti, da će ga likvidirati. Zato je krenuo u akciju. Primetio je da se deo kreveta za koji mu je bila vezana ruka klima. Uspeo je nekako da slomi krevet i oslobodi se. Imao je sreće da su i rešetke na vratima bile jako stare, pa je uspeo da ih raširi i provuče se kroz njih - priča izvor Pressa.

Policija brzo stigla

Kada je izašao iz podruma, Miloš se oprezno popeo na sprat. Izašao je na terasu i pokušao da prepozna gde se nalazi...

- Tu ga je i videla žena koja živi u kući pored. Miloš ju je prvo pitao koji je to grad, da li je Beograd ili Novi Sad. Onda joj je rekao da je otet i zamolio je da mu pomogne, da pozove policiju... - priča naš izvor.

2

Zahvalni porodici Kovačević koja je spasla Miloša

Porodica otetog mladića zahvalila je juče Julijani Kovačević iz Sremskih Karlovaca, kod koje se Miloš sklonio kada je pobegao iz podruma. Pozvali su je telefonom i dogovorili susret.

- Bio je to dirljiv razgovor. Ljudi nisu imali dovoljno reči da joj se zahvale. Julijana se rasplakala. Rekla je da je Miloš dobro, vaspitano dete i da je srećna što mu je pomogla - kaže izvor Pressa.

Julijanin suprug Damjan Kovačević priseća se trenutka kada su na terasi susedne kuće videli otetog mladića.

- Bili smo u kući kada smo čuli da neko zapomaže. Supruga, ćerka i ja smo istrčali i videli preplašenog mladića. Pomogao sam mu da preskoči ogradu, brzo smo ga uveli u kuću i pozvali policiju - kaže Damjan Kovačević.

Njegova supruga Julijana je bojažljiva pri susretu s medijima i plaši se osvete otmičara. Ipak, Damjan Kovačević kaže da se ne plaši:

- Uradio sam ono što bi svako uradio. Nisam to učinio zbog slave ni novina, to meni ne treba. Verujem da je to ljudski... (A. I.)

Policija je stigla za samo nekoliko minuta. Dečaka su zatekli izgladnelog i promrzlog, jer je sve vreme bio samo u farmericama, majici i duksu. Imao je modrice na ruci i nozi od lisica. Bio je dezorijentisan. Zbog toga što je sve vreme bio u potpunom mraku nije znao ni koji je dan, ni koliko je sati, ni koliko je vremena proveo zatočen...

Odmah zatim policija je uhapsila i otmičara koji je došao Milošu da donese burek i jogurt, a ubrzo i njegove saučesnike u Beogradu.

Нема коментара: