brojač poseta

среда, 14. април 2010.

Sud potvrdio da je narušena privatnost Gadafijevog sina

Sud u Ženevi potvrdio je da je dnevni list u tom gradu objavljivanjem policijskih fotografija sina libijskog lidera Moamera Gadafija, Hanibala, narušio njegovu privatnost

Prema juče objavljenoj presudi, objavljivanje fotografija Hanibala Gadafija nije bilo od velikog javnog značaja, čime je narušena njegova privatnost. Zato je sud naredio dnevniku "Tribin de Ženev" i ženevskom kantonu da objave sudsku odluku i plate troškove.
Sud je, međutim, odbacio zahtev Gadafija da mu bude isplaćena odšteta od 100.000 švajcarskih franaka (95.000 dolara), prenela je agencija Rojters.
Ženevski dnevnik objavio je fotografije Hanibala Gadafija posle njegovog hapšenja u julu 2008. godine u Ženevi zbog fizičkog zlostavljanja posluge.
Sudska odluka podstakla je nade da može biti rešen spor dve zemlje, čiji su odnosi pogoršani posle hapšenja sina libijskog predsednika, ocenila je britanska agencija.
Švajcarska je zabranila izdavanje viza za 188 Libijaca, a posle hapšenja Hanibala Gadafija Libija je povukla pet milijardi dolara iz švajcarskih banaka i prekinula prodaju nafte toj državi.
Moamer Gadafi je krajem februara pozvao mulismane na džihad protiv Švajcarske zbog zabrane izgradnje novih minareta, a Libija je najavila bojkot svih švajcarskih proizvoda.

Нема коментара: