brojač poseta

среда, 21. април 2010.

Strahuje vlasnik "Vranjskih"

Vranje -- Posle objavljivanja teksta u "Vranjskim" pod nazivom “U kandžama mafije” biznismen Goran Tasić podneo je tužbu i niz krivičnih prijava protiv vlasnika novina.

Vlasnik novina Vukašin Obradović kaže da je uplašen za svoje radnike i porodicu, a Tasić najavljuje da neće odustati od tužbe. Niko od političara lokalne samouprave u gradu ne želi da komentariše ovaj slučaj.

Obradović je tekst pod nazivom "U kandžama mafije“ napisao nakon što se narodni poslanik iz Vranja Radoslav Mojsilović pojavio posle deset dana misterioznog nestanka i rekao svom prijatelju da je Goran Tasić pokušao da ga ubije.

“Mi jesmo pisali u nekoliko navrata o Goranu Tasiću budući da se radi o osobi sa debelim kriminalnim dosijeom protiv koga se u ovom trenutku vode dva postupka za pokušaj ubistva. Prema našim nekim saznanjima, on je optuživan čak za 21 krivično delo”, objašnjava vlasnik Vranjskih novina Vukasin Obradović.

Posle objavljivanja teksta Tasić je podneo tužbu protiv Obradovića za uvredu i klevetu. A pre pet dana, pošto je u vranjskim novinama objavljen njegov policijski dosije sa svim njegovim delima, on je podneo i niz krivičnih prijava jer je, kako kaže, Obradović prekršio Ustav.

“Sva dela koja je izneo u zadnjem broju u dosijeu su izbrisana iz kaznene evidencije, zato se ja sada vodim kao neosuđivana osoba. Imam dva postupka za koja odgovaram trenutno i za koja se vode postupci pa će sud da utvrdi da li sam ja kriv ili nisam. A inače za ostala dela koja su stavljena tako, neka su izmišljena, ne znam kako, možda je za neka dela postojala neka prijava ali je odbačena. Znači sva moja dela su izbrisana iz kaznene evidencije i vodim se kao neosuđivana osoba”, kaže Goran Tasić.

Obradović tvrdi da je Tasić, kao doskorašnji clan Nove Srbije, ucenama kontrolisao politički život u Vranju .

“Goran Tasić se pre svega ponašao kao gradski šerif . On se vozikao u skupim džipovima, čak je vozio i ferari čiji je vlasnik bio Vladan Micić Pacov, pripadnik zemunskog klana uhapšen u akciji Sablja“, kaže Obradović.

Tasić tvrdi da je sa Obradovićem do pre par nedelja bio u dobrim odnosima bez obzira na tekstove koji su o njemu objavljivani i dok je bio u šestomesečnom pritvoru i o delima koja mu se stavljaju na teret.

"Ja nisam član Kekine grupe i nemam komentar na takve gluposti, glupo bi bilo da pričam o ljudima koje ne poznajem. U prethodnom broju Vukašin Obradović je hteo mene da predstavi kao najvećeg kriminalca, da ja imam uticaj na političare da ja maltretiram ovde političare, da sam jednog hteo da ubijem, da sam drugog stavio u gepek, trećem stavio pištolj na glavu, što je u ovom broju pokušao da opravda, ali ni jedan političar ne stoji iza te njegove priče“, objašnjava Tasić.

Obradović kaže da se lično ne boji Tasića, ali strahuje za svoje novinare i članove svoje porodice.

I on je protiv Tasića podneo tužbu zbog kleveta koje je izneo na konferenciji za novinare.

“U ovom trenutku ne bih mogao ništa konkretno da kažem jer je postupak u toku. Kod takvih predmeta, gde se javljaju uzajamno međusobno optuzujuce prijave, treba vreme da se to iskristališe. Znači po protoku određenog vremena znaćemo šta je i kako je”, kaže PR Osnovnog suda u Vranju Srboljub Milosavljević.

Iako su u tekstovima “Vranjskih “ pomenuti brojni lokalni političari koji su “sarađivali” sa Tasićem niko se do sada nije oglasio niti demantovao natpise u novinama.

Gradonačelnik Vranja Miroljb Stojčić je tokom prepodneva bio na poslovnim sastancima a šefica njegovog kabineta rekla nam je da on ne želi da komentariše ovaj slučaj.

On je na konferenciji za novinare prošle nedelje rekao da dok se ne dokaže Tasićeva krivica, on nema razloga da ne komunicira sa njim. Njegov zamenik bio je na službenom putu.

Нема коментара: