brojač poseta

среда, 28. април 2010.

Policija uhapsila još četiri SMS prevaranta

Kriminalistička policija uhapsila je juče još četiri osobe zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe Predraga Bećirića učestvovale u nameštanju licitacija na SMS nagradnim igrama, potvrđeno je Pressu u MUP-u Srbije

mozak operacije...  Pod sumnjom da je šef grupe koja je varala na licitacijama ranije je  uhapšen Predrag Bećirić
Mozak operacije... Pod sumnjom da je šef grupe koja je varala na licitacijama ranije je uhapšen Predrag Bećirić

Prema navodima policije, uhapšeni su Miloš Mirić i Vladimir Sladić iz Beograda, Boško Ivošević iz Inđije i Robert Bakaž iz Novog Sada, zbog sumnje da su, uz različite uloge u funkcionisanju ove kriminalne grupe, od oktobra 2009. godine do marta ove godine počinili nekoliko krivičnih dela.

- Do podataka o ovoj četvorici osumnjičenih došli smo na osnovu saslušanja članova grupe i svedoka. Njihova uloga je bila da pronalaze glumce i daju logistiku. Nisu bili glavni, niti su se obogatili na ovoj prevari, ali dosta znaju i kao takvi mogu biti vrlo važni za dalje razotkrivanje ove grupe - navode u MUP-u Srbije. U policiji najavljuju dalju istragu i nova hapšenja.

Inače, prema zvaničnoj policijskoj evidenciji, do sada je od ove grupe privremeno oduzeto pet stanova, 88 putničkih vozila, 112.875,00 evra, 400 dolara, 1.771.500,00 dinara, 312 mobilnih telefona, 50 računara, 17 eksternih hard-diskova, 578 SIM kartica, 367 uložaka za SIM kartice, kao i štedne knjižice, platne kartice, ugovori o kupovini nekretnina, ugovori o kupovini i prodaji putničkih vozila i drugo.

Oduzeti automobili su parkirani na parkingu SBPOK-a u Makišu, a mozak čitave operacije je Odeljenje za visokotehnološki kriminal.

Нема коментара: