brojač poseta

среда, 28. април 2010.

Pojačana kontrola saobraćaja do 2. maja

Saobraćajna policija će do 2. maja, radi povećanja bezbednosti na srpskim drumovima, pojačano kontrolisati poštovanje ograničenja brzine kretanja vozila, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova

Podseća se da su novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, za prekoračenja dozvoljene brzine kretanja predviđene rigorozne kazne.
Kazne su od najmanje 3.000 dinara za prekoračenja brzine do 10 km/h u naselju, do onih najdrastičnijih, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila na putu van naselja brzinom koja je preko 80 km/h veća od dozvoljene.
Ukoliko su u zoni zoni "škole" vozilo kreće brzinom koja je preko 60 km/h veća od dozvoljenepredviđena kazna zatvora od najmanje 15 dana i 14 kaznenih poena, podseća se u saopštenju.
Istovremeno, ova akcija će se sprovoditi u svim zemljama članicama Evropske unije, u organizaciji mreže evropskih saobraćajnih policija, navodi MUP Srbije.
Najveći uzročnik saobraćajnih nezgoda na putevima Evrope i Srbije, predstavlja nedozvoljena ili neprilagođena brzina kretanja vozila.
Usled nedozvoljene ili neprilagođene brzine kretanja vozila, na putevima u Srbiji tokom 2009, dogodilo se ukupno 21.326 saobraćajnih nezgoda, što je više od jedne trećine ukupnog broja udesa. Povređeno je 8.562 osobe, dok je 427 osoba poginulo, što predstavlja više od polovine poginulih u saobraćajnim nezgodama u 2009. godini, navodi se u saopštenju.

Нема коментара: