brojač poseta

среда, 14. април 2010.

Nesrećni „loto" milioneri

Sa parama dobijenim na lutriji često ide i loša sreća. Dešava se da „loto" milioneri ostanu bez prebijene pare zbog bahatog ponašanja ili se nađu na meti prevaranata koji ih pljačkaju

s
odao se alkoholu... Kejt  Goug

Odao se alkoholu... Kejt Goug

Dobitak basnoslovne sume na lutriji često može da se pretvori u nesreću. Tako u intervjuima mnogi „loto" bogataši izjavljuju da im se život nakon dobitka premije iz korena promenio i da su bili mnogo srećniji bez para. Oni neretko završavaju bez dinara, usled bahatog ponašanja ili čak bivaju meta prevaranata, koji ih pljačkaju.

Loša sreća pratila je i Britanca Kejta Gouga, koji je proćerdao svoj dobitak i pre nekoliko dana umro od srčanog udara. Kejt, 58-godišnji bivši pekar, i njegova supruga Luis mislili su da su vrata sreće za njih širom otvorena kada su 2005. osvojili devet miliona funti.

Umro od ciroze jetre

Kejt je, postavši milioner, kupovao ono što je nekada samo sanjao. Pored ostalog, kupovao je trkačke konje, sportske automobile, kao i ložu u „Aston vili". Medutim, vrlo brzo nakon dobitka premije, Kejt je postao plen bande varalica, koji su ga nanjušili kao neiživljenog naivca. Oni su unajmili 20-godišnju devojku koja se, navodno, zaljubila u novopečenog bogataša. Ona ga je pretvorila u alkoholičara, nalivajući mu čaše od ranog jutra, a on je bivao sve veseliji i zaljubljeniji. Ženu je napustio posle 25 godina braka, a ljubavnici dao kreditne kartice da njima raspolaže.

Devojka i njena banda su nagovorili Kejta da kupi precenjeno zemljište, a vođa bande ga je namamio da mu prepiše 700.000 funti. Kada je ostao bez novca i oboleo od ciroze, shvatio je da je prevaren i sam.

- Život mi je bio divan dok nisam dobio na „lotou". Koja je svrha novca, ako ostaneš sam i plačeš u postelji - rekao je Kejt pre smrti.

Jedan neimenovani prijatelj na vest da je Kejt preminuo u skromnoj bolnici u Telfordu od ciroze jetre, koju je dobio odavši se porocima, rekao je da su on i njegova supruga bili običan par s pristojnim životom, a da im je novac to uništio.

- Novac mu je udario u glavu i nije znao da se nosi s tim. On je dokaz da se novcem može kupiti sve osim sreće - rekao je jedan Kejtov prijatelj.

Slične sreće kao i Kejt bili su još neki dobitnici premija igara na sreću.

betonski  sanduk... Telo Abrahama Šekspira  nađeno u šumi njegove navodne  prijateljice, zaliveno betonskom pločom
Betonski sanduk... Telo Abrahama Šekspira nađeno u šumi njegove navodne prijateljice, zaliveno betonskom pločom

Na primer, Amerikanac Abraham Šekspir (47), koji je dobio 31 milion dolara na lutriji 2006. godine, vrlo brzo se uverio da mu je bilo bolje kada je bio švorc. On se jednog dana netragom izgubio. Dok su svi verovali da se Abraham baškari negde na Karibima, on je zapravo bio ubijen, zakopan i zaliven betonskom pločom u jednoj šumi u privatnom vlasništvu u blizini Plent Sitija na Floridi. Nekoliko meseci je trebalo porodici da shvati da njega nema i da prijavi policiji njegov nestanak. Istraga je trajala mesecima, dok nije otkrivena sumnjiva betonska ploča u privatnoj šumici u kojoj je živela njegova prijateljica koju je upoznao godinu dana nakon što je postao milioner. Policija je razbila betonsku ploču, dva dana kopala i izvukla leš koji je identifikovan preko otisaka prstiju.

Imao previše poverenja

Pre nego što je dobio na lutriji, Abraham je bio kamiondžija, polupismen, sa dosijeom u policiji. Živeo je sa majkom, a kada je postao dobitnik, kupio je kuću vrednu milion dolara i promenio se - postao je velikodušan prema ljudima, pun poverenja prema svakome.

- Abraham nije ništa razumeo. Sve se odvijalo veoma brzo. Dobitak je promenio njegov život, ispostavilo se u lošem smislu - rekao je njegov prijatelj iz detinjstva.

Još jedan od primera loše sreće je, takođe Amerikanac, Donald Piters (79), koji je sa dva kupljena loza osvojio 10 miliona dolara, ali je preminuo nekoliko časova nakon što je saznao da je dobitnik. Njegova udovica je skoro bacila lozove posle smrti supruga, ali je ipak proverila da li su dobitni.

Нема коментара: