brojač poseta

среда, 14. април 2010.

Majka svaljuje krivicu na Katarinu

Beograd, Kikinda - Spomenka Bogunović (61), u javnosti poznata kao Sandrina Bogunović-Vagner, na saslušanju je pred istražnim sudijom prvo branila svoju ćerku Katarinu Rebraču (38), predsednicu istoimenog Humanitarnog fonda za prevenciju raka dojke osumnjičenu za proneveru 37 miliona dinara, da bi kasnije promenila priču i rekla da je „savetovala ćerku, ali da ona ništa nije radila po njenim uputstvima”, saznaje „Blic”.

Katarina Rebrača i Sandrina Bogunović-Vagner

- Sandrina, koja je osnovala „Centar za kreativno domaćinstvo”, na saslušanju pred istražnim sudijom počela je da menja priču i da krivicu prebacuje na ćerku. Verovatno je želela sebe da prikaže kao nevinu osobu koja nije znala šta se dešava s novcem iz humanitarnog fonda - kaže sagovornik „Blica” iz pravosuđa.
Sandrinin pokušaj da sebe, kako je volele da kaže, vanbračne ćerke generala Koče Popovića ili unuke kompozitora Riharda Vagnera, predstavi kao nevinu osobu bio je uzaludan jer je istražni sudija odredio pritvor do 30 dana. U međuvremenu, javnost je saznala i da je SO Kosjerić tužila Sandrinu, kojoj je na račun „Centra za kreativno domaćinstvo” uplaćeno 15.000 evra da bi „pospešila izvoz domaćih ručnih proizvoda u SAD”. Kako od te prodaje nije bilo ništa, opština je tužila Sandrinu. Nažalost, Sandrina nije oštetila samo Kosjerić već i Kikindu, sa kojom je njen „Centar za kreativno domaćinstvo” u maju 2006. zaključio ugovor o saradnji vredan 20.000 evra. Po ugovoru, koji su potpisali Sandrina Bogunović-Vagner i tadašnji predsednik SO Kikinda dr Branislav Blažić, tada član SRS, a sada visoki funkcioner SNS, opština je Centru uplatila 20.000 evra. Obaveza Sandrine Vagner bila je da u roku od 18 meseci u ratama vrati novac opštini, ali to do danas nije učinjeno. Zbog toga je opština Kikinda prošle godine podnela tužbu protiv Centra, ali nijedno ročište nije održano.


Sandrina je sada uhapšena i, kao i njena ćerka Katarina Rebrača, osumnjičena za proneveru u vezi s humanitarnim fondom. Osumnjičenima Mirjani Hristić (52), bejbisiterki Rebračine šestogodišnje ćerkice, i Slađani Mironiji (46) određen je pritvor do 30 dana, dok je Tatjana Babac (38) puštena da se brani sa slobode, ali je sudu predala svoj pasoš.

Katarina Rebrača je fond registrovala u Ministarstvu kulture, a tada je uplatila 30.000 dinara kao osnivački kapital. U istrazi je, saznaje „Blic”, dokazano da su većinu sredstava za čiju se proneveru sumnjiči bivša manekenka uplatili građani koji su uplatnice dobijali sa računima za „Infostan”. Sume koje su uplaćivali bile su po 50, 100, 200 dinara. Najveće uplate bile su od nekoliko firmi, i to po dve-tri hiljade evra.

Spomenkine prevare u SAD i Srbiji
Najnoviji „Puls”, koji je od danas na kioscima, piše o karijeri Spomenke Bogunović u trgovini umetničkim delima. Prvo je otvorila galeriju u Sohou sa Ivanom Mandukićem i jednim ruskim partnerom. Oni su uložili novac, a ona ideju: beogradski slikari su dobri a siromašni, pa ih samo treba distribuirati u Njujorku. Međutim, pojavila se izvesna gospođa Marija Dover Spajk, koja, navodno, nije isporučila tražene slike. Galerija gospođe Spajk i dalje radi, a ona u Sohou je ekspresno zatvorena. Sandrina je ubrzo našla jednog vlasnika Renoarove slike, obećala mu da će je prodati, a potom nestala sa slikom. Ipak, brzo je nađena i deportovana u Srbiju, a slika je vraćena vlasniku. U Beogradu je iznajmila stan za svoj „atelje”, a zapravo skladište za švercovani veš i garderobu koju je prodavala. Kiriju nije plaćala, a kada je vlasnica pokušala da je izbaci, Spomenka je bacila kroz prozor korpu za hleb, pa je intervenisala i policija. Sandrina je tužila vlasnicu stana da joj je ukrala novac, ali je tužba odbačena.

Нема коментара: