brojač poseta

среда, 14. април 2010.

Kuća i za 7.000 evra

Na juče otvorenom 36. međunarodnom sajmu građevine predstavlja se 1.000 izlagača koji nude sve što je potrebno za krov nad glavom. Montažnu kuću moguće je pazariti i za sedam hiljada evra!

Atraktivna montažna kuća, useljiva za osam dana

Modeli montažnih kuća „Steko centra“ iz Bijeljine, koji se bavi projektovanjem i proizvodnjom drvenih kuća od sušene smreke, bili su, inače, najatraktivniji eksponati koji su privukli pažnju većeg broja posetilaca. Cena kvadratnog metara u prizemlju košta 188, a na spratu i terasi je oko 120 evra. Direktor „Steko centra“ Milenko Stevanović kaže da je ovakva kuća useljiva za osam dana.


- U ponudi imamo oko 250 modela, a možemo raditi i modele prema zamisli kupaca - objašnjava Stevanović.

Svoj asortiman velnes programa predstavila je i firma „Bibis“. Direktorka Sanja Kablar kaže da u ponudi imaju saunu sa slanim ciglama koje su stare od 300.000 do 400.000 godina i ugrađenim aparatom koji ispušta kiseonik.


- Sauna košta 6.000 evra, a zanimljivi su i velnes tepidarijumi, tj. tople klupe koje su idealno mesto za opuštanje posle saune. U njih je ugrađena mreža grejnih tela koja može dostići temperaturu i do 40 stepeni, a koštaju 1.400 evra - kaže Kablar.


Model kako kod kuće proizvoditi električnu energiju sa solarnim pločama ponudila je „Vinča solar“. Profesor Marko Stojanović kaže da država odskoro daje subvencije od 35 evrocenti po kilovat-satu koji je isporučen u mrežu.
- Za kuću od 50 kvadrata, za solarne ploče treba izdvojiti od 3.500 do 5.000 evra - kaže Stojanović.


Sajam je otvorio ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i najavio da će ovih dana lokalnim samoupravama biti predstavljen model koji će omogućiti da svi koji imaju lokacijsku dozvolu počnu etapnu gradnju.
- Lokalnim samoupravama nudimo tehničku pomoć u tumačenju propisa u vezi sa etapnom gradnjom, a ukoliko bude potrebe, preuzećemo njihov posao i izdavati lokacijske dozvole - kaže Dulić.


Posetioci Sajma su u prilici da se do 17. aprila upoznaju sa bogatom ponudom i 330 izlagača iz 30 evropskih i azijskih zemalja. Predstavljaju se u osam hala, na prostoru od 60.000 kvadratnih metara. Grupisani su prema oblastima delatnosti, tako da su u Hali četiri podne i zidne obloge, građevinske konstrukcije i plafoni, u Hali jedan oprema za energetiku, Hala pet je predviđena za nacionalne izložbe osam zemalja - Italije, Grčke, Turske, Slovenije, Hrvatske, Belgije, Mađarske i Češke. Radno vreme manifestacije je od 10 do 19 sati, osim u subotu, poslednjeg dana, kada se Sajam zatvara u 17 časova. Cena ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, dok je ulaznica koja važi za sve dane trajanja Sajma 900 dinara. Za posetioce je obezbeđen besplatan parking na Adi Ciganliji.

„Blic“ preduzetnik na Sajmu
Firma „Stublina“ d.o.o. koja je pobedila na „Blicovom“ izboru za najboljeg preduzetnika, promovisala je novi program kvaka i ručica za prozore od prohromskim materijala, kao i ručicu za prozor i vrata i od plastike i spojnicu koja omogućava podešavanje vrata u sva tri pravca.

Нема коментара: