brojač poseta

понедељак, 12. април 2010.

Julija Juzik: Bombaški napadi mogući i na Balkanu?!

Ruska novinarka i autorka knjige o čečenskim ženama samoubicama „Alahove neveste" Julija Juzik tvrdi da iza poslednjeg bombaškog napada u Moskvi stoje ruske tajne službe, te da su bombaški teroristički napadi mogući i na Balkanu

s
Julija Juzik
Crne prognoze... Julija Juzik

Prema Juzikovoj, bombaški napad u Moskvi nije delo terorista, nego ruskih obaveštajnih službi, koje su time dobile izgovor da započnu rat na Kavkazu.

Julija Juzik, koja je u bestseleru „Alahove neveste"opisala život, regrutovanje i mračne sudbine čečenskih žena samoubica, tvrdi da je jačina detonacije bombe koja je prošle nedelje eksplodirala u moskovskoj podzemnoj železnici prejaka za eksploziv kojim su obično opasane čečenske žene samoubice.

- Mislim da je karakter ovog napada vrlo sličan napadu iz 1999. Moć ove bombe toliko je jaka da verujem kako nikakvih žena samoubica ovaj put u Moskvi nije bilo. Pre imam utisak da je u pitanju jedna inscenacija, razlog da se započne s novim prolivanjem krvi - izjavila je za zagrebački nedeljnik „Globus".

Na pitanje da li se islamski ekstremizam na Kavkazu može dovoditi u vezu s fundamentalistima na Balkanu, posebno u BiH, ona je odgovorila je moguće da se dogodi bombaški napad i na Balkanu.

- Verujem da će i političari na Balkanu vrlo brzo pokazati interes za terorizam. Moguće je da se dogodi neki napad za koji će politika opet optužiti islamiste, a samo to biće dovoljno da pokušaju da se obračunaju sa njima. Optužba da postoje pretnje od strane muslimanskih ekstremista uvek se može iskoristiti kao dobar izgovor za napad - rekla je Juzikova.

Нема коментара: