brojač poseta

петак, 16. април 2010.

Filmska potera kroz Vojvodinu!

Deset policijskih patrola jurilo je razbojnika Igora M. kroz gotovo čitavu Vojvodinu celih 250 kilometara! Dva policajca lakše povređena, a jedan slučajni prolaznik teže. Begunac se predao u svojoj kući u Šidu

s1
Filmska potera kroz  Vojvodinu!

Igor M. (23) iz Šida uhapšen je sinoć u svojoj kući posle 250 kilometara duge policijske potere kroz gotovo celu Vojvodinu! U poteru je bilo uključeno desetak policijskih patrola, pri čemu su dva policajca lakše povređena, a jedan slučajni prolaznik teže.

Igor je izvršio razbojništvo u Novom Miloševu, a potom u otetom „pežou 607" bežao pred policijom do sela Vašice u šidskoj opštini, gde se predao pripadnicima Žandarmerije.

Krenuo iz Kanjiže

Policija je počela da prati ovog razbojnika u Kanjiži, odakle ga je bezuspešno jurilo nekoliko patrola. Potera je nastavljena u Vrbasu, a Igor je vozeći brže od 150 kilometara na sat proleteo kroz Bačko Dobro Polje i Zmajevo i krenuo u pravcu Srbobrana.

Prilikom potere, patrola iz Vrbasa sletela je u jarak pored puta, pri čemu su dva policajca lakše povređena. Kolege je potom zamenila patrola iz Srbobrana, koja je, pokušavajući da stigne Igora, u velikoj brzini zakačila 72-godišnjeg starca i teško ga povredila. Starac je hitno prebačen u Klinički centar Vojvodine, gde je operisan.

Poteru je zatim nastavila bečejska patrola, jureći razbojnika u pravcu Novog Sada, gde su ga preuzeli policajci iz ovog grada. Međutim, Igor je u velikoj brzini proleteo kroz centar grada, prešao Dunav na mostu Slobode i pre Beočina uspeo da eskivira i dve policijske blokade.

s2
Stigao do kuće... Igor M. bežao od policije 250  kilometara kroz Vojvodinu
Stigao do kuće... Igor M. bežao od policije 250 kilometara kroz Vojvodinu

- Svedoci su videli kako Igor u otetom vozilu maše pištoljem, a nakon što je prošao ove dve blokade kod Beočina, pozvao je 92 i rekao da je s njim još jedna devojka za koju je pretio da će je ubiti. Nju, međutim, niko od očevidaca nije video, ali smo morali da budemo oprezni. Od Batočine do Šida Igor je probio još nekoliko policijskih blokada, i oko 18.30 časova stigao u svoju kuću u Vašicama, u koju se zaključao - kaže izvor Pressa iz novosadske policije.

Predao se Žandarmeriji

Njegovu kuću opkolili su pripadnici Žandarmerije, i on im se nakon kratkih pregovora predao.

Kako je utvrđeno u dosadašnjoj istrazi, on je u ponedeljak u Šidu oteo „pežo 607" od vlasnika i primorao ga da ga vozi prema Novom Sadu, a potom ga izbacio na Fruškoj gori.

Sličan slučaj, naime, dogodio se u februaru ove godine kada su pripadnici interventne policijske jedinice uhapsili dvojicu mladića koji su u toku noći izazvali saobraćajnu nesreću kod „Arene" na Novom Beogradu. Oni su prolaznicima pretili pištoljem i brzom vožnjom kroz grad izbegavali policijske patrole. Nakon sat vremena dvojica mladića u automobilu „golf" doživela su i saobraćajnu nezgodu, kada su udarili u zaštitnu ogradu.

a

ISPALJEN I METAK?!

U Novom Sadu je tokom potere za Igorom M., oko 15.30 časova, jedno vozilo pogođeno metkom. U autu su u tom trenutku bili momak i devojka, ali niko od njih dvoje nije povređen. Policija utvrđuje da li je ovaj metak, koji je proleteo kroz šoferšajbnu automobila, ispaljen tokom jučerašnje filmske potere kroz ovaj grad.

Saobraćajni policajac Vladimir Grandić ubijen je nakon što je uspeo da, posle višečasovne potere, zaustavi pljačkaše zlatare. Grandić je smrtno ranjen u razmeni vatre sa razbojnicima, nakon što im je svojim motorom blokirao autoput i zaustavio „sitroen" u kojem su se vozili.

Još jedan slučaj koji je ličio na scene iz akcionih filmova dogodio se u januaru 2007. godine, kada su Ljubomir A. i njegov brat Milan iz Klenka bežali od policije u iznajmljenom „polu", oštetili dva policijska vozila i lakše povredili jednog policajca, udarivši ga prednjim delom auta.

Нема коментара: