brojač poseta

четвртак, 18. март 2010.

Uhapšen Direktor ATP Morava

Policija je uhapsila direktora preduzeća ATP "Morava" Ostoju T. koji je osumnjičen da je oštetio to preduzeće i tako pribavio imovinsku korist od 150 miliona dinaraza preduzeće čiji je vlasnik.

U današnjem saopštenju MUP-a Srbije navodi se da se procenjuje da je Ostoja T. (60) oštetio preduzeće ATP Morava sa sedištem u Vrnjačkoj Banji i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 150 miliona dinara za preduzeće "Travel Travel" iz Novog Sada čiji je vlasnik.

Dodaje se da je osumnjičeni od 2006. do 2009. godine, na osnovu falsifikovane odluke Upravnog odbora, prebacio 46 miliona dinara sa računa ATP "Morava" na račun Agrobanke u Novom Sadu.

Ta sredstva je koristio za vraćanje kredita koji je "Travel Travel" podigao za kupovinu preduzeća ATP "Morava", koristeći sredstva ovog preduzeća.

Osumnjičeni je pribavio imovinsku korist za svoje preduzeće "Travel Travel" sačinjavajući ugovore o zakupu autobusa po znatno višim cenama od tržišnih, čime je vršio odliv sredstva sa računa ATP "Morava" na račun firme "Travel Travel".

Ostoja T. je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, dozvole za međunarodne linije koja su u vlasništvu ATP "Morava" iznajmljivao drugim pravnim licima uz novčanu nadoknadu. Policija je od Ostoje T. oduzela i sedam autobusa, koji su u vlasništvu preduzeća ATP "Morava" i "Travel Travel", zbog sumnje da su brojevi šasije falsifikovani. Ostoju T. iz Sremske Kamenice uhapsili su pripadnici Kriminalističke policije MUP i Policijske uprave u Kraljevu u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu.

Нема коментара: