brojač poseta

четвртак, 04. март 2010.

Ubijen policajac u blizini Tutina

Novi Pazar -- Policajac Željko Zečević ubijen je na dužnosti u Ribarićima, u okolini Tutina. Na putu ka stanici policije, ubica u kolima izvukao policajcu pištolj i ubio ga.

(Tanjug, arhiva)
(Tanjug, arhiva)
Kako je za B92 izjavio ministar policije Ivica Dačić ubica je u bekstvu, ali je identifikovan. Reč je o Fahrudinu Mavriću za kojim se intenzivno traga. Ubistvo se dogodilo pošto je patrola policije u selu Jezgroviće intervenisala u lokalnoj kafani i iz nje udaljila dvojicu učesnika tuče koji su po izlasku iz kafane izazvali saobraćajni prekršaj.

Policija ih je potom privela i na putu ka stanici policije u automobilu Mavrić je pucao u policajca i usmrtio ga.

Ministar Dačić je objasnio da je policajac Željko Zečević (30) upravljao službenim vozilom prilikom dovođenja Fahrudina Mavrića posle intervencije u Ribarićima.

"U mestu Batrage, Mavrić je oteo Zečeviću iz futrole službeni pištolj i ranio ga u leđa, nakon čega je iskočio iz vozila i pobegao u nepoznatom pravcu. Na put do Doma zdravlja, ranjeni policajac je podlego ranama", kaže Dačić.

Daćič takođe kaže da je u Tutin otišao načelnik policije general Kuribak i da se u toku noći očekuje nastavak potrage za ubicom.

"U narednim dana MUP će učiniti sve da ovaj događaj nema posledice po ukupnu stabilnost u regionu, budući da je to region u kojem postoji mešoviti sastav stanovništva“, rekao je Dačić.

Нема коментара: