brojač poseta

четвртак, 18. март 2010.

U salonima za masažu cveta prostitucija!

Veliki broj salona za masažu u Beogradu predstavlja samo pokriće za klasičnu prostituciju, kaže za Press policijska inspektorka Dragana Starčević

1

Veliki broj salona za masažu u Beogradu predstavlja samo pokriće za klasičnu prostituciju, potvrđeno je Pressu u policijskoj upravi! U ovim salonima pod nazivom „masaže sa završnicom" nude se sve erotske usluge, a interesovanje devojaka za ovaj posao je izuzetno veliko.

U ovo se pre nekoliko dana uverila i naša čitateljka Sanja L. (40) iz Beograda, nezaposleni fizioterapeut. Ona se u nadi da će pronaći posao javila na oglas bezazlenog sadržaja „Potrebna radnica za rad u salonu za depilaciju i masažu, u centru grada"!

Sanja otkriva kakvo ju je neprijatno iznenađenje sačekalo kada je otišla na razgovor za posao.

- Salon se nalazi u blizini Narodnog pozorišta, na četvrtom spratu jedne stambene zgrade. Na vratima su jasno istaknuti naziv salona i radno vreme. Nisam sigurna koliko taj stan ima kvadrata, videla sam samo deo u kom se nalaze dva stola za masažu, odvojena paravanom. Sačekala me je mlada devojka, sigurna sam da nije punoletna. Predstavila se kao sekretarica - počinje svoju priču Sanja.

Masaža sa „završnicom"

Ona kaže da je ubrzo shvatila da je došla u jedan od mnogih prestoničkih mini-kupleraja, koji se lažno oglašavaju kao saloni za masažu.

2

- Čula se prigušena muzika, roletne su bile spuštene. Osetila sam da tu nešto ne valja. Sekretarica mi je rekla da su oni salon sa renomeom, da postoje 10 godina i da imaju stalnu klijentelu koja traži posebnu istočnjačku masažu sa završnicom. Izjavila je to bez pardona, kao da se radi o najnormalnijoj stvari na svetu. Kada sam shvatila o čemu govori, pomislila sam da ću se onesvestiti! Rekla sam joj šta mislim o tome, zapretila policijom i izjurila iz stana. I sada počnem da se tresem kad se setim toga - ispričala nam je Sanja L.

Najprodavaniji oglasnici u rubrici „nega lica i tela" prepuni su oglasa sadržine: „Masaža celog tela aromatičnim uljima, samo za gospodu, centar", „Masaža, antistres, za gospodu, centar"... Da bi zavarali trag, organizatori prostitucije često menjaju lokaciju, ali se uglavnom zadržavaju u „krugu dvojke".

Policija ne raspolaže tačnim podacima o broju takvih salona u Beogradu. Prilikom pretresa u jednom prestoničkom stanu policija je nedavno pronašla 44 telefona koji su se svi reklamirali u oglasima, a iza svega je stajao jedan makro.

Dragana Starčević, inspektorka Odeljenja za javni red i mir policijske uprave Beograda, kaže za Press da je salonska prostitucija slična onome što su devedesetih godina bile agencije za poslovnu pratnju.

- Iza ovih oglasa uglavnom se krije organizovana prostitucija! Kada je pooštrena zakonska regulativa, koja svako reklamiranje pružanja seksualnih usluga kvalifikuje kao krivično delo, agencije su počele da se oglašavaju kao saloni za masažu. Većina tih salona je u iznajmljenim stanovima, najčešće u centru grada, u kojima nekoliko devojka pod maskom masaže pruža klijentima seksualne usluge - ističe inspektorka Starčević.

3

Zarada se deli pola-pola

Vlasnik jednog salona za masažu pristao je posle dužeg ubeđivanja da nam ispriča nekoliko pikanterija o poslu kojim se bavi.

- Običnu relaks masažu traži samo deset odsto naših mušterija, ostali insistiraju da to bude masaža sa završnicom ili neka druga vrsta erotske masaže. Devojke koje se u početku nećkaju da prihvate ovaj posao na kraju nam se same javljaju kada ih pritisne besparica. To su mlade devojke bez posla, studentkinje iz provincije, ali i sredovečne gospođe koje na ovaj način dopunjuju kućni budžet. Ne biste verovali koliko je šarolika struktura naših radnica. Masaža sa završnicom kod nas košta 50 evra, pola ide meni, pola devojci - otkriva vlasnik salona.

Advokati, profesori...

Ona kaže da se do saznanja o salonskoj prostituciji dolazi na osnovu opservacije policijskih službenika, prijava građana, ali da i makroi često prijavljuju jedan drugog da bi eliminisali konkurenciju.

- Nekada i same devojke prijavljuju makroe kada reše da pobegnu iz tog posla. Primećeno je da ovaj posao najčešće prihvataju devojke koje dolaze iz unutrašnjosti da bi u prestonici studirale ili našle zaposlenje - navodi inspektorka. Ona upozorava da se posao koji se predstavlja kao masaža svodi na pružanje seksualnih usluga.

Uslugama priučenih maserki prepuštaju se ljudi različitih zanimanja i starosne dobi, od učenika do penzionera.

- Usluge salona za masažu koriste advokati, doktori, profesori, novinari, studenti, đaci... - kaže inspektorka Starčević.

4

Promenila se i slika prosečnog srpskog makroa. To više nisu samo žestoki momci sa margina, već se organizacijom najstarijeg zanata bave i bračni parovi, penzioneri, ali i sasvim mlade devojke.

- Imali smo ženu od 64 godine koja je radila kao makro, ali i dvadesetjednogodišnju devojku koja se bavila podvođenjem - otkrivaju u Odeljenju za javni red i mir policijske uprave Beograd.

3 коментара:

Анониман је рекао...

sta vas briga ko pruza seksualne usluge a ko ne,ne mesajte se u slobodu izbora!,ako neka devojke ne zeli to da radi,oticice,nije zatvorena u tim malim stanovima,dok god postoji sloboda izbora,ko ste vi policijo ili sta vec da se mesate ljudima!!!pored ovoliko bolestina i nepravdi na svetu,vi se bakcete ovakvim nebitni stvarima,odrastite!

Анониман је рекао...

pustite devojke nek rade svoj posao!!!policija bolje nek juri lopove i siledzije a ne da se bakce kome se posle masaze uradi rucna zavrsnica.

Анониман је рекао...

jedna kozmeticarka sa zavrsenom srednjom radi u salonu masaze sa rucnom zavrsnicom,nema sex ni orala,to sigurno.Zadrzati se samo na masazi sa rucnom z.nista ne skodi,a zaradi se ko 3č4 plate obicnog kozmeticara.