brojač poseta

уторак, 16. март 2010.

Subotić: Novac za Beka i Miškovića

15. mart 2010. | 20:44 -> 22:09 | Izvor: B92
Biznismen Stanko Subotić (arhiva)
Biznismen Stanko Subotić (arhiva)
Beograd -- Stanko Subotić Cane rekao za B92 da su Miroslav Mišković i Milan Beko sa njegovih 50 miliona evra kupili Večernje novosti i Luku Beograd, koja navode demantuje.

Uključujući se direktno u emisiju "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", u kojoj je gost Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promjene, Subotić, koji je optužen za šverc cigareta tokom 90-ih godina, optužio je Medojevića da diže hajku potiv njega po naredbi Milana Beka i da je njegov plaćenik. Medojević je te tvrdnje demantovao.

Stanko Subotić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, se u program javio iz Ženeve i na taj način demantovao prethodne tvrdnje Nebojše Medojevića da se krije na Žabljaku, u Crnoj Gori.

Odgovarajući na tvrdnju Medojevića , Subotić je rekao da se nalazi u svojoj kući u Ženevi gde, kako je naveo, živi poslednjih 12 godina. Subotić tvrdi da je to Medojeviću "izuzetno dobro poznato".

Medojević je rekao ranije da se odbegli Darko Šarić, koji se sumnjiči sa šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zajedno sa Subotićem krije u vili crnogorske policije na Žabljaku.

"Tako da me čudi zašto (Medojević) izmišlja i laže da se nalazim po Žabljaku, a ima i moj broj mobilnog telefona. Zašto lažete i zašto dajete lažne izjave", zapitao je Subotić Medojevića.

On je Medojevića zapitao i da li "lažima obmanjuje javnost po nalogu Miše (Milana) Beka i (Miroslava) Miškovića, koji su me prevarili za 50 miliona evra".

Luka Beograd: Neistinite tvrdnje

Luka Beograd saopštila je da su neistinite tvrdnje da je kupovina Luke Beograd finansirana makar i jednim evrom iz sredstava Stanka Subotića.

"Sa tom činjenicom želimo da upoznamo javnost, zaposlene i poslovne partnere. Finansijsko poslovanje Luke Beograd je transparentno i dostupno nadležnim institucijama i poznato bankama koje su ovu transakciju finansirale", zaključuje se u saopštenju Luke Beograd.

"Od tih para su kupljeni Luka Beograd i Večernje novosti", tvrdi Subotić, koji je dodao da su Beko i Mišković na njega "udarili hajku" kada je trebalo da mu taj novac vrate.

"Oni (Beko i Mišković) će uskoro imati priliku da se suoče sa pravdom. Pravni postupak se upravo završio protiv tih ljudi, i protiv dotičnog (Medojevića), a proširiće se i na druge", kazao je Subotić i pozvao lidera Pokreta za promene da prizna da sve što radi, radi po nalogu Beka.

Medojević je u emisiji negirao bilo kakvu povezanost sa Bekom i Miškovićem, istakavši da je govorio o delovanju Subotića u Crnoj Gori, a ne u Srbiji.

"Nemam nikakve finansijske aranžmane ni sa Bekom ni sa Miškovićem i prvi put čujem da je Subotić imao finansijske transakcije sa Bekom i Miškovićem", rekao je Medojević i dodao da on samo ukazuje na organizovani kriminal u Crnoj Gori i šverc cigareta, za koji je u Srbiji osumnjičen Subotić.

"Govorim o organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, o dokaznom postupku koji deset godina sprovodi državni (italijanski) tužilac Šelzi, o 16 velikih metalnih ormara dokumentacije, o delu dokaza koje sam ja dobio o švercu cigareta i pranju novca", rekao je Medojević odgovarajući na optužbe Subotića.

Medojević je je rekao da nema razloga da ne veruje da se Subotić nalazi u Ženevi, ali da je on ipak begunac pred zakonom.

"Njega (Subotića) potražuje nekoliko pravosuđa za nekoliko krivičnih dela", ukazao je Medojević i naglasio da je "teška neistina" da ima bilo kakve komercijalne arnažmane, bilo sa Bekom, bilo sa Miškovićem.

Uključenje Stanka Subotića u emisiju "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem" možete pogledati ovde.Emisija "Intervju sa Jugoslavom Ćosićem", koju možete pogledati ovde, biće reprizirana u utorak od 17 sati na TV B92.


Нема коментара: