brojač poseta

субота, 20. март 2010.

Preživeo Avganistan, stradao kod kuće

Hrvatski kapetan Marko Pavković, samo nekoliko časova nakon što se vratio iz mirovne misije u Avganistanu, doživeo je saobraćajnu nesreću u Zagrebu zbog koje su mu amputirane obe noge

s
Marka Pavkovića pokosila pijana profesorka  Zagrebačkog univerziteta

Nesreća... Marka Pavkovića pokosila pijana profesorka Zagrebačkog univerziteta

Dok je menjao gumu na automobilu, Pavkovića je svojim vozilom udarila Bernardina Petrović, profesorka na zagrebačkom Filozofskom fakultetu kojoj je u krvi nađeno 1,84 promila alkohola.

Pavković se pre tri dana vratio u Zagreb iz avganistanskog grada Mazar-i-Šarifa, gde je bio zamenik komandanta snaga bezbednosti u mirovnoj misiji ISAF-a, a onda krenuo za Karlovac, kada je doživeo nesreću.

Petrovićeva, ne samo da nije videla Pavkovića na putu već ga je, nakon što ga je udarila, sabila u njegov parkirani „golf" u koji se zatim zabila. Vatrogasci su morali da seku lim da bi nesrećnog čoveka uspeli da izvuku između vozila. Za kratko vreme prebačen je u bolnicu, jer bi u protivnom umro zbog gubitka krvi, ali su lekari morali da mu amputiraju obe potkolenice. Profesorki je oduzeta dozvola, izrečena zabrana vožnje na 20 meseci i podignuta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

Нема коментара: