brojač poseta

понедељак, 29. март 2010.

Hitac u glavu autoru hitova

Novi Sad - Velibor Vučurević (31) iz Bačke Topole, poznati autor tekstova pesama narodne muzike, ubijen je preksinoć u Novom Sadu kada je još neidentifikovani ubica u njega ispalio hitac na Bulevaru Jaše Tomića. Vučurević je ubijen u 21 sat, nasred jedne od najprometnijih novosadskih ulica. Policija za sada ne isključuje mogućnost da je ovaj mladić ubijen greškom.

Velibor Vučurević

- Video sam mladića kako, kao pokošen, pada na trotoar. Zaustavio sam automobil i pritrčao u pomoć. Nije davao znake života, a sa potiljka mu se slivala krv. Metak mu je ušao kroz čelo i izašao kroz potiljak - priča Novosađanin koji se u momentu ubistva nalazio na Bulevaru Jaše Tomića. On je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je zatim obavestila policiju. Stanari okolnih zgrada kažu da se par minuta pre 21 sat začuo jedan pucanj. Ubijeni Vučurević je pao na zemlju, a pored njega je ostao kišobran koji je nosio u ruci. Prolaznici i brojni vozači pokušali su da pomognu nesrećnom mladiću, ali je za njega bilo kasno. Niko od brojnih prolaznika, međutim, nije pouzdano mogao da kaže ko je i odakle ispalio smrtonosni hitac. Prema pretpostavkama policije, u Vučurevića je pucala jedna osoba, koja je zatim trkom nestala između okolnih zgrada. Motiv svirepog ubistva, koje je po svemu ličilo na mafijašku likvidaciju, za sada nije poznat.

Uviđaj u Bulevaru Jaše Tomića


Vučurević se iz Bačke Topole u Novi Sad doselio pre godinu dana. Jedno vreme je radio na lokalnoj televiziji, a privatno se bavio umetnošću. Malobrojni prijatelji, koje je stekao u Novom Sadu, kažu da je bio tih i pristojan mladić koji iza sebe nije imao kriminalnu prošlost. Žrtvu ni policija ne povezuje sa kriminalnim radnjama, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je Vučurević ubijen greškom.
Na Vučurevićevom sajtu navedeno je da je kao tekstopisac sarađivao sa Jovanom Perišićem, Draganom Stojkovićem Bosancem, Dejanom Matićem, Šabanom Šaulićem, Ninom, Sašom Matićem, Nedeljkom Bajićem Bajom, Anicom Milenković, Acom Ilićem, Šerifom Konjevićem, Jelenom Broćić, grupom „Bon ami“, Igorom Lugonjićem.

Нема коментара: