brojač poseta

понедељак, 29. март 2010.

„Alfa romeom“ pokosio šestoro mladih

Loznica - Na šestoro mladih, uzrasta od 17 do 19 godina, koji su stajali ispred kafića FK Mladost u Donjem Dobriću kod Loznice, u subotu uveče „alfa romeom“ je naleteo A. I. (18) iz sela Straža. Zbog težih povreda kostiju lica, za Beograd je prebačena osamnaestogodišnja S. M. iz Lešnice, dok su, kako je za „Blic“ izjavio doktor Radovan Divnić, hirurg ZC „Milenko Marin“ u Loznici, na hirurgiji zadržana dvojica mladića, a na odeljenju ortopedije troje pacijenata rođenih 1992. godine.

Nikolu Spasojevića posetili su drugovi u lozničkoj bolnici

- Devojka je u kritičnom stanju prebačena za Beograd, dok su ostali pacijenti zadržani u bolnici zbog lakših povreda. Njihovo stanje je stabilno i najverovatnije će narednih dana biti pušteni na kućno lečenje - rekao je doktor Divnić. Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra, izjavio je za „Blic“ da je devojka po dolasku u Urgentni centar bila na odeljenju reanimacije, da ima teže povrede i da je sada na odeljenju intenzivne nege.

Marko Jakovljević iz Donjeg Dobrića, domaćin proslave u prostorijama fudbalskog kluba, kaže da je u subotu organizovao slavlje punoletstva sinu Radovanu.
- Slavlje sam regularno prijavio policiji, a potrudio sam se da sa prijateljima i komšijama povedem brigu o deci koja su došla kao gosti. Njih desetak nalazilo se ispred objekta u trenutku kada se pojavio crveni „alfa romeo“ iz pravca centra sela prema Lešnici. Stajao sam ispred i video da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, a već sledeće sekunde sam gledao kako kosi decu pred sobom. Bilo je jezivo. Devojka, koju je direktno udario, odletela je nekoliko metara dalje u kanal.

Svi koji su u tom času bili na stepeništu popadali su u kanal, a od siline udarca pukla je ograda. Automobil se zaustavio posle udarca u stepenište - priča Jakovljević.

Mesto nesreće ispred kafića


Povređeni mladić M. A. kaže da je pre nesreće u kafiću došlo do kvara na ozvučenju, zbog čega je nekoliko gostiju izašlo napolje.
- Stajali smo pored stepeništa na travnjaku jer tu nije bilo parkiranih automobila. Poslednje čega se sećam su farovi automobila koji je leteo prema meni. Ljudi koji su mi pomogli i prevezli me do bolnice kažu da sam ležao u kanalu ispod stepeništa. Toga se ne sećam jer sam bio u šoku. Povređena mi je ruka i brada, ali se osećam dobro i lekari kažu da će me sutra pustiti kući. Slično je prošao i moj brat Miloš jer je stajao sa mnom - kaže M. A., smešten na odeljenju hirurgije lozničkog centra. U istoj bolnici je i mladić N. S., koji je stajao nekoliko metara od povređene devojke.
- Automobil je na nas naleteo bočnom stranom i nosio je sve pred sobom. Odleteo sam tri metra dalje, u kanal. Patike su mi spale s nogu, a kada su me lekari pregledali, stavili su mi gips jer sam ugruvao butinu. Od prijatelja koji su došli da me obiđu saznao sam da je stanje povređene devojke nešto bolje i nadam se da će sve biti u redu - kaže mladić.


Siniša Spasojević, komšija domaćina proslave, kaže da je odmah po nesreći pritrčao da pomogne povređenoj devojci, dok su se na sve strane čuli jauci ostalih povređenih.
- U trenutku sam pomislio da je nastradala moja ćerka, ali kada sam pomerio kosu sa lica povređene, shvatio sam da je reč o njenoj drugarici. Brzo smo se organizovali i povređene prebacili do lozničke bolnice. Među njima je bio i moj sin, koji je smešten na ortopediji sa povredama desne noge i ubojima na stomaku. Kasnije sam saznao da se u trenutku nesreće moja ćerka nalazila u kafiću i da nije povređena. Nadam se da će se sva deca brzo oporaviti - priča Spasojević, koji je do nedelje ujutru razvozio povređene do bolnice.
Meštani koji su pomagali deci da što pre stignu do bolnice kažu da je vozač posle udesa izašao iz automobila i neprestano ponavljao da nije kriv. Na mesto nesreće ubrzo su stigla dva sanitetska vozila, kao i policija koja je obavila uviđaj.

Automobil koji je povredio goste na slavlju

Prema nezvaničnim saznanjima, vozač A. I. je vozačku dozvolu dobio pre nekoliko dana.
- Nije mi delovalo da je pijan, a kako sam čuo od policajaca, nije reagovao na alko-test. Čuo sam i da je vozio očev automobil. To je model čija je zapremina motora 2.000 kubika. To je jaka mašina za neiskusne vozače - kaže domaćin Jakovljević. On navodi i da je u njegovoj porodici sada muk umesto veselja zbog sina koji je napunio osamnaest godina.

Istraga nesreće
Istražni sudija Opštinskog suda u Loznici Radena Ćirić-Matić potvrdila je da je šestoro mladih završilo u bolnici i navela da će uzroci nesreće biti poznati nakon saslušanja vozača i sprovedene istrage.

Нема коментара: