brojač poseta

среда, 24. фебруар 2010.

Kragujevac: Uhapšeni zbog prevare na internetu

Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih iz Kragujevca koji su nelegalno stekli više od pola miliona evra neovlašćenim organizovanjem igara na sreću na internetu i pranjem novca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Policija navodi da je to prvi put da je u Srbiji otkriven nov način neovlašćenog organizovanja igara na sreću putem interneta.

Osumnjičeni Đorđe Đ. (35) i Dušan J. (35) su od 1. marta 2005. godine registrovali internet domene www.kladionicar.com i www.freebetting.net, na čijim stranicama su omogućili on lajn klađenje na fudbalskim, košarkaškim, teniskim i NFL mečevima, iako nisu posedovali odobrenje za organizovanje igara na sreću.

Osumnjičeni su tako pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 55 miliona dinara, odnosno 550.000 evra, a taj novac primili su na svoje lične račune otvorene kod više banaka u Srbiji, a sa računa nekoliko "of šor" kompanija i nekih od najpoznatijih svetskih kladionica.

Novac su oročili u više banaka.

U akciji je, kako navodi policija, otkriveno a potom i blokirano oko 60.000 evra na bankarskim računima, zaplenjeno 11 računara, dva putnička automobila, kao i dokumentacija koja se odnosi na uplate deviznog novca iz inostranstva. Osumnjičeni su, kako se navodi, uhapšeni u koordiniranoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

MUP je saopštio da će nastaviti istragu u cilju utvrđivanja svih finansijskih tokova nelegalno stečenog novca i načina na koji je novac ulagan u legalne finansijske tokove u Srbiji, kao i akciju otkrivanja internet sajtova preko kojih se obavlja takva nelegalna aktivnost.

Kladioničari su, preko linkova na tim sajtovima, otvarali naloge na raznim internet kladionicama, a nakon toga platnim karticama uplaćivali depozit za klađenje.

Нема коментара: