brojač poseta

понедељак, 18. јануар 2010.

U Beogradu otvoren prvi privatni klinički centar!

Prvi privatni klinički centar u Srbiji otvoren je juče na Novom Beogradu. Bolnica ima više od 60 ležajeva, a prostire se na 6.000 kvadrata. Poseduje najsavremeniju medicinsku opremu, uključujući i magnetnu rezonancu, rendgen, mamograf i multisajs skener

s1
„Beogradski KBC"

Izgleda svetski... „Beogradski KBC"

Direktor privatnog kliničko-bolničkog centra prof. dr Miljko Ristić istakao je da je otvaranje ovakve ustanove značajno jer će pacijenti na jednom mestu moći da dobiju kvalitetno lečenje i uslugu po uzoru na zemlje sa najjačim zdravstvenim sistemima. On je istakao da su po prvi put u regionu pod jednim krovom objedinjeni centar za radiološku dijagnostiku i invanzivna radiologija - angiosala.

- Planiramo da zaposlimo visokostručne kadrove, 140 stručnjaka, koji će biti na usluzi Beograđanima i svim građanima Srbije - rekao je Ristić.

Na četiri sprata ove bolnice raspoređeni su dva operaciona bloka i dnevna bolnica, u kojima se nalazi sedam operacionih sala. Centar raspolaže sa dve intenzivne i dve poluintenzivne nege, bolesničkim sobama i luksuzno opremljenim apartmanima. Operacione sale imaju najsavremeniju opremu za izvođenje najkomplikovanijih hirurških procedura iz oblasti kardiohirurgije, laparoskopske, ginekološke, urološke, onkološke, ortopedske, estetske i oftamološke hirurgije.

s2
„Beogradski KBC"

Svečanom otvaranju privatnog KBC-a prisustvovao je i državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Periša Simonović. On je istakao da bi ovaj primer trebalo i drugi da slede i pozvao sve koji žele da investiraju da ulažu zdravstvo.

Kao vlasnici prvog privatnog KBC-a predstavljene su porodice Pavlović i Zečević, koje se na svečanom otvaranju nisu zvanično obratile prisutnim gostima.

Нема коментара: